Търсене

Пътна полиция стартира акция "Зима", първата седмица няма да се налагат глоби

Севлиево онлайн
Училища и детски градини в села затварят днес и утре заради снег

От 1 ноември започва традиционната акция "Зима" на "Пътна полиция". Тя се провежда за 28 път по инициатива на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР и Българския червен кръст и е насочена към всички участници в движението по пътищата с цел да бъдат подготвени за зимните месеци.

Акция "Зима" ще продължи до края на месеца. Операцията ще се състои от три кампании, всяка с продължителност 10 дни. Първата десетдневка е насочена към водачите на велосипеди, индивидуални електрически превозни средства /ИЕПС/, превозни средства с животинска тяга и селскостопанска техника. През втората десетдневка фокусът ще бъде върху пешеходците, а през третата – върху водачите на моторни превозни средства. И по време на трите кампании пътните полицаи ще провеждат специализирани операции с цел подготовката на участниците в движението по пътищата за зимни условия.

Съгласно Закона за движение по пътищата водачите трябва от 15 ноември до 1 март на следващата година, да шофират с гуми, предназначени за зимни условия. Това означава, че дълбочина на протектора не може да е по-малка от 4 mm. 

Съгласно същия закон водач не може да шофира с износени или накъсани гуми, а глобата за нарушителите е 50 лв.

От "Пътна полиция" предупреждават още течностите в автомобила да бъдат сменени със зимни, като особено важно е водата да бъде сменена с антифриз. Да се проверят техническата изправност на спирачките и на светлините на автомобила. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!