Търсене

Песен на Кристина Неделчева донесе три награди - за музика, текст и изпълнение

Песен на Кристина Неделчева донесе три награди - за музика, текст и изпълнение

Кристина Неделчева, снимка: Илиян Гъбенски

Изпълнение на младата габровка Кристина Неделчева донесе три награди - за музика, текст и изпълнение в единствения в България международен конкурс за нови детски песни от професионални автори "Златни искри". Конкурсът се проведе през месец октомври във Варна, а Кристина участва в него за първи път.

Светослав Лобошки - композитор и автор на много популярни хитове написа за Кристина песента "Аз творя“, по текст на Христина Донева. По лична молба на автора младата певица участва в "Златни искри“ в категория "нови детски песни“. Новата песен на Кристина беше класирана за участие след предварителна селекция, а в последствие спечели първа награда за музика и аранжимент на Светослав Лобошки, награда за най- добър текст на Христина Донева и първа награда за Кристина Неделчева като изпълнител.

Сред композиторите, които участваха с нови песни бяха още и Хайгашод Агасян, Емил Струнжев, Александър Савелиев, Петър Писарски, Георги Милтиядов, Жанина Янкулова, Иван Стойнев и др.

Във възрастовата група на Кристина участваха и изпълнители с авторски песни от Словения, Румъния, Турция и Украйна. Известният български дует "Мания“, Стелко и гостът от Румъния Михай Тристариу бяха специалната изненада на фестивала. Те представиха свои песни пред публиката и пред бъдещите музикални звезди, заедно с популярното детско шлагерно студио ДА от Варна.

Церемонията по връчване на наградите се състоя във Военноморския клуб на Варна, а десетия рожден ден на форума отбеляза рекорден брой участници - 18 нови песни на доказали се вече автори и на впечатляващи дебютанти.

Европейският конкурс за детска песен "Златни искри 2022“ се провежда със съдействието на Министерството на културата, БНР, Радио Варна, фонд "Култура“ на Община Варна и спонсори. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.