Певиците на „Upstream Voices“ пак са победители, сега в "Нека да е лято"

Солистите на вокална формация „Upstream Voices“ Ива Христова, Кристина Неделчева, Гала Ботева и Даяна Тотева са сред наградените участници в осмото издание на Националния конкурс за популярна песен с международно участие „Нека да е лято“, чийто домакин е Павликени.

Ива Христова спечели първа награда в първа възрастова група, диплом и уникален плакет от планински кристал с гравирана в него триизмерна роза. Осемгодишната възпитаничка на Ценка Горалова стана безспорен победител при най-малките след прекрасно изпълнение на конкурсните си песни.

Даяна Тотева от Павликени зае трето място в първа група, след емоционално и прецизно изпълнение на сложен за възрастта й репертоар. Даяна е на 7 години, но изпълни най-великата песен на Паша Христова „Повей ветре“ и незабравимия хит „Over the rainbow” из мюзикъла  „Магьосникът от Оз“. Абсолютен победител във втора група (от 9 до 13г.) стана деветгодишната Кристина Неделчева от Габрово. Най-голяма конкуренция и най-голям брой участници се бориха за призовите места в тази група. Още първия ден след изпълнение на песента „Птицата“, из репертоара на Лили Иванова, Кристина получи силни аплодисменти от журито с председател любимия на поколения българи композитор Стефан Димитров. Талантливата малка, но с голям глас певица, получи и наградата на Константин Костов, собственик на бижутерска фирма „Жилел“ЕООД за най- добро изпълнение на българска песен на конкурса.

Във втория конкурсен ден Кристина показа класа и оригинална сценична визия с руската песен "Капельки волшебства“. Популярният телевизионен водещ Драгомир Драганов бе изключително впечатлен от гласовите и артистични качества на Криси и специално я поздрави, с пожелание за сериозно музикално развитие. Той бе специален гост в журито на конкурса, както и водещ на гала-концерта.

С първа награда бе удостоена за пореден път Гала Ботева в трета възрастова група. Петнадесетгодишната севлиевка се представи с нов впечатляващ репертоар. Прекрасната балада на Георги Христов „Душата ми е стон“, по текст на Яворов, разчувства  жури и публика.

В журито бяха още Серджио Чико - директор на международния конкурс в Къмпулунг- Румъния, Румяна Начева - директор на международния конкурс „Сребърна Янтра“във Велико Търново, Зорица Радловска, Анастасия Вачева - зам.- кмет на Павликени и Йордан Марков - поп изпълнител.

Серджио Чико връчи покани за участие в конкурса в Къмпулунг през 2020 г. на Ива Христова, Даяна Тотева и Кристина Неделчева.

 

 

„Децата на Севлиево“ - чисти гласове и великолепна хармония
Култура
Редки книги от личната библиотека на Васил Априлов представят в Габрово
Култура
Трио "Звън" - любими изпълнители на публиката в Пазарджик
Култура
Четири вечери кино под открито небе в Севлиево
Култура
85 художници създават заедно за 85 г. "Идеал Стандарт-Видима"
Култура
Светлописците на Шумен края на ХІХ - средата на ХХ век - в Габрово
Култура
Валентин Русинов и „ТЯ” в галерия „Видима” на 25 юни 2019 г.
Култура
ХГ „Асен и Илия Пейкови“ представя Красимира Кирилова
Култура
НЧ “Развитие 1870” се представи в Панорама на детското творчество
Култура
Ансамбъл "Мирас" от Башкирия идва за концерт в Севлиево
Култура
Галерия "Видима" и Библиотеката представят Ивайло Диманов
Култура
"Символи на българската идентичност" гостуват в Подгорица
Култура
Певиците на „Upstream Voices“ пак са победители, сега в "Нека да е лято"
Култура
Соня Цонева е с награда за женска роля в пиеса на Стефан Цанев
Култура
Ива Русинова получи диплом за преподавателска работа
Култура
Вечер на Димитър Димов организира Библиотеката на 25 юни т.г.
Култура