Певиците на „Upstream Voices“ пак са победители, сега в "Нека да е лято"

Солистите на вокална формация „Upstream Voices“ Ива Христова, Кристина Неделчева, Гала Ботева и Даяна Тотева са сред наградените участници в осмото издание на Националния конкурс за популярна песен с международно участие „Нека да е лято“, чийто домакин е Павликени.

Ива Христова спечели първа награда в първа възрастова група, диплом и уникален плакет от планински кристал с гравирана в него триизмерна роза. Осемгодишната възпитаничка на Ценка Горалова стана безспорен победител при най-малките след прекрасно изпълнение на конкурсните си песни.

Даяна Тотева от Павликени зае трето място в първа група, след емоционално и прецизно изпълнение на сложен за възрастта й репертоар. Даяна е на 7 години, но изпълни най-великата песен на Паша Христова „Повей ветре“ и незабравимия хит „Over the rainbow” из мюзикъла  „Магьосникът от Оз“. Абсолютен победител във втора група (от 9 до 13г.) стана деветгодишната Кристина Неделчева от Габрово. Най-голяма конкуренция и най-голям брой участници се бориха за призовите места в тази група. Още първия ден след изпълнение на песента „Птицата“, из репертоара на Лили Иванова, Кристина получи силни аплодисменти от журито с председател любимия на поколения българи композитор Стефан Димитров. Талантливата малка, но с голям глас певица, получи и наградата на Константин Костов, собственик на бижутерска фирма „Жилел“ЕООД за най- добро изпълнение на българска песен на конкурса.

Във втория конкурсен ден Кристина показа класа и оригинална сценична визия с руската песен "Капельки волшебства“. Популярният телевизионен водещ Драгомир Драганов бе изключително впечатлен от гласовите и артистични качества на Криси и специално я поздрави, с пожелание за сериозно музикално развитие. Той бе специален гост в журито на конкурса, както и водещ на гала-концерта.

С първа награда бе удостоена за пореден път Гала Ботева в трета възрастова група. Петнадесетгодишната севлиевка се представи с нов впечатляващ репертоар. Прекрасната балада на Георги Христов „Душата ми е стон“, по текст на Яворов, разчувства  жури и публика.

В журито бяха още Серджио Чико - директор на международния конкурс в Къмпулунг- Румъния, Румяна Начева - директор на международния конкурс „Сребърна Янтра“във Велико Търново, Зорица Радловска, Анастасия Вачева - зам.- кмет на Павликени и Йордан Марков - поп изпълнител.

Серджио Чико връчи покани за участие в конкурса в Къмпулунг през 2020 г. на Ива Христова, Даяна Тотева и Кристина Неделчева.

 

 

Кои са най-често заеманите книги в Градската библиотека
Култура
Купата на победителите завоюва ансамбъл „Мария“ от фестивал в Пирот
Култура
Когато създаваме заедно, а изкуството тържествува
Култура
Венцислав Диков - музикант, композитор и художник, този път откри изложба
Култура
Галерия "Видима" представя творчеството на Венцислав Диков
Култура
Кметът на стендъпа идва в Севлиево на 16 Януари 2020 г.
Култура
В Библиотеката: авторски рецитал на поета Николай Милчев
Култура
Уникална по мащабите си изложба в галерия "Видима", вернисажът е на 10 декември
Култура
60 години хоро се вие - от Севлиево, та по цял свят
Култура
Документално кино - проект на галерия "Видима" и Библиотеката
Култура
Диплом за постижения получи Ива Русинова от международен конкурс
Култура
С два концерта "Upstream Voices" призовават: "Подай ръка на Поли“
Култура
Вечери на добрата поезия преди Рождество Христово в Библиотеката
Култура
Новогодишно шоу с бяла мечка подготвя Градската библиотека
Култура
Нови 599 книги за близо 11 хил. лв. получи Библиотеката по проект
Култура
Галерия „Видима” посреща един от любимите художници на севлиевци
Култура