Търсене

По 215 лв. за член на секционна комисия на местния вот, ако има балотаж - още толкова

За участие в обучение, получаване на изборните книжа и предаването им в края на изборния ден, има допълнителни пари
Емилия Димитрова
6.25% е избирателната активност в община Севлиево към 10.00 ч.

Със свое решение от 3 август т.т. Централната избирателна комисия (ЦИК) определи възнаграждението на членовете на секционните избирателни комисии при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени на 29 октомври 2023 г. 

Председателите на секционни комисии ще получат 275 лв., заместник-председателите и секретарите - по 245 лв., членовете - 215 лв.

За участие в обученията, които предхождат изборите, са предвидени допълнително по 40 лв. за всеки участвал.  

Допълнително ще се заплаща и за получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали в деня преди изборите, както и за подреждане на помещението за гласуване. На всеки, който се включи в тези дейности, ще бъдат изплатени по 15 лв., гласи решението на ЦИК. Допълнително ще се плаща и на онези членове на секционни комисии, които представят протоколите и другите изборни книжа и материали в Общинската избирателна комисия след края на изборния ден. За тях са разчетени по 25 лв., когато секциите в съответната община са до 350 - категорията, в която попада община Севлиево. 

Всички суми ще се дължат и за провеждането на втори тур на изборите там, където има балотаж. 

Възнагражденията на членовете на секционни комисии не се облагат с данък и върху тях се начисляват задължителните осигуровки, които в този случай са за сметка на държавния бюджет. 

Членовете на секционни избирателни комисии се назначават след консултации при кмета на общината и по предложение на парламентарно представените партии и коалиции. По същия ред се избира и състав на Общинската избирателна комисия (ОИК), а крайниат срок, до който кметът на общината трябва да проведе консултации за състав на ОИК е 28 август. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.