Търсене

По "Красива България" Севлиево кандидатства за ремонт на покрива на болницата и сградата на детско-юношеската футболна школа

Севлиево онлайн
По

Ремонт на покрива на болничната сграда е единия от проектите, с които Севлиево кандидатства по "Красива България"

Община Севлиево е подала две проектни предложения за почти 667 хил. лв. по проекта на Министерството на труда и социалната политика "Красива България", съобщават от общинската администрация. 

Проектите, с които Севлиево кандидатства за финансиране са по две мерки - за строително монтажни работи в областта на спорта и за  строително-монтажни или ремонтни работи в сгради на здравеопазването.

Единият проект е "Ремонт на сграда на детско-юношеска школа по футбол, гр. Севлиево”. Предвижда се топлинно изолиране на покрив и външни стени, подмяна на амортизираната дограма и осветление. Стойността на този проект е малко над 309 хил. лв. с ДДС.
 
Другият проект е „Смяна на покривната конструкция в болнично заведение, гр. Севлиево" и по него се предвижда цялостна подмяна на дървената покривна конструкция на сградата на общинската болница с нова. Стойността на проектното предложение е 352 хил. лв. с ДДС.
 
Проект „Красива България” (ПКБ) е част от програмата на Министерство на труда и социалната политика (МТСП) за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната и ежегодно се финансира от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта.
 
Едно от условията за кандидатстване по "Красива България" е в изпълнението на проектите да се включат регистрирани в Бюрото по труда лица, които задължително преминават обучение по професионална квалификация. Друго условие е съфинансиране на проектите. В случая с двете мерки, по които Севлиево кандидатства, собственото участие е половината от стойността на проекта, става ясно от насоките за кандидатстване, публикувани в сайта на "Красива България". 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!