Търсене

Почти 100 хил. лв. ще струва пренареждането на паважа на ул. "Стефан Пешев"

Емилия Димитрова
Почти 100 хил. лв. ще струва пренареждането на паважа на ул.

Ул. "Стефан Пешев" от птичи поглед, снимка: Минчо Тодоров

Почти 100 хил. лв. с ДДС ще струва пренареждането на паважната настилка по ул. "Стефан Пешев" в Севлиево. Работата трябва да бъде свършена за 60 календарни дни, а срокът за изпълнение тече от 9 септември т.г. Това е датата, на която е подписан договора с избрания за изпълнител - ВИВИ 2026, дружество от Трявна, единствено подало оферта на обявената от Община Севлиево процедура за избор на оферти чрез обява. 

До 8 ноември улицата трябва да е основно ремонтирана, освен ако не възникнат непредвидени обстоятелства, в това число и промени във времето, които биха затруднили работата. Това е заложено в договора между Община Севлиево и ВИВИ 2016. 

Съгласно техническата спецификация паважните блокчета по улицата ще бъдат извадени заедно с подложния пясък, а основният пласт ще бъде подравнен. Това се налага заради множеството хлътвания и неравности по цели участъци на улицата, което затруднява движението по нея. Ако се наложи, ще се отстранят всички пластове под паветата до здрава основа, а нездравата почва ще се замени с нова. След полагането на нова основа ще се наредят наново гранитните блокчета (павета). 

Ул. "Стефан Пешев" е основна пътна артерия на града и една от най-натоварените. 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!