Търсене

Подлез или транспортен възел на магистралата искат фирми

Подлез или транспортен възел на магистралата искат фирми

снимка: Областна администрация Габрово

Да бъде изграден подлез, транспортен възел, ограничителна система или друг вид съоръжение, което да гарантира сигурността на работещите в заводите и фирмите от двете страни на магистралата край Севлиево, поискаха от ръководството на "Идеал Стандарт-Видима" по време на работна среща с областния управител Невена Петкова днес. 

Участъкът е изключително натоварен откъм автомобилно движение, голяма част от водачите не спазват ограничителните знаци за скоростта, по платното се спират коли, а хората, които работят във фирмите, пресичат пътното платно, са споделили от компанията. Всичко това създава риск от инциденти, които застрашават живота на стотици хора, смята изпълнителният директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев. 

„Основният приоритет трябва да е пътната безопасност, както на работещите във фирмите от двете страни на този интензивен път, така и на самите преминаващи, е позицията, около която са се обединили двете страни в срещата. Тепърва ще се обсъдят възможностите районът да стане по-сигурен, ангажирал се и директорът на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!