Търсене

През април Севлиево е домакин на десетия национален фестивал "Семе българско"

"Севлиево онлайн" е медиен партньор на фестивала
През април Севлиево е домакин на десетия национален фестивал

Десетото и юбилейно издание на националния фестивал „Семе българско” ще се проведе в парк „Казармите” в Севлиево на 27 и 28 април, за да срещне и обедини за пореден път пазители на българския дух, производители на местни храни и напитки, майстори, овладели тайните на старите занаяти, и съвременни будители  - онези, които пазят и предават от поколение на поколение родните традиции и ценности.

Споделена народна мъдрост, много музика, пъстро настроение и аромати обещават организаторите - фондация „От БГ” и Община Севлиево, в очакване десетият фестивал „Семе българско” ще бъде още по-магичен и богат.

Вълнение, радост, гордост, пречистване и удивление очакват всеки, прекрачил прага на фестивала, където 10 гайди ще извият глас - пъстра смесица от звуци и вибрации, в които здраво е вплетена обичта към родината. Пак на прага, 10 български шевици ще очакват сръчните ръце на посетителите, за да ги посветят в своето тайнство. 

Заедно ще надникнем в Дома на семената и ще си вземем от старите български сортове зърнени култури и зеленчуци. Ще се учим да ашладисваме. Ще се потопим в магията на българската шевица, ще прекрачим прага на тайнствата на нестинарите, на духовната българска практика паневритмия и на билкарството. Ще вдъхнем живот на стари занаяти, ще се учим на майсторлък. Отново ще пеем и ще танцуваме, а от сцената ще ни вдъхновяват виртуозни изпълнители. Ще срещнем стари познати, ще дадем начало на нови приятелства. 

Ще сме заедно, за да продължи да бъде от кълна до върха – все българско!

Очакваме ви на 27 и 28 април, в парк „Казармите, Севлиево!

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!