Търсене

Президентът в Севлиево: Привличането на технологични лидери и производства с висока добавена стойност променя икономическата среда в България

Президентът в Севлиево: Привличането на технологични лидери и производства с висока добавена стойност променя икономическата среда в България

Снимка: пресслужба на Президентството

Привличането на международни технологични лидери и производства с висока добавена стойност променя икономическата среда в България. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода на „Хитачи Енерджи България“ в Севлиево, съобщават от пресцентъра на президентството. С официалното откриване днес се отбелязват и 60 години от създаването на производствения завод, който днес е един от най-големите по рода си в Източна Европа.

Изображение - 11240Снимка: пресслужба на Президентството  

В приветствието си държавният глава посочи, че е важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес с високи стандарти за качество и зелени политики. „Това допринася за достойното ни място в европейското семейство и за бъдещето ни като модерна държава“, заяви Румен Радев. Президентът посочи, че с технологичните си решения компанията стимулира развитието на българската икономика в редица важни сектори като индустрия, транспорт, инфраструктура чрез изграждането на интелигентни зелени мрежи за гъвкаво и устойчиво генериране и пренос на електрическа енергия.

Изображение - 11241Снимка: пресслужба на Президентството  

„Инвестицията е не само в модерни технологии, но и в човешки капитал, като основна ценност са хората, на които се дава възможност за развитие и обучение“, заяви Румен Радев. Президентът приветства амбициите на световния технологичен лидер да ускори темпото за постигане на въглеродна неутралност чрез нови технологии и цифрова трансформация.

Президентът посети базата за производство на модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево по покана на „Хитачи Енерджи“ България и Германо-Българската индустриално-търговска камара. В рамките на посещението си президентът разгледа производствения процес и се срещна с млади специалисти, работещи в компанията. В церемонията днес участваха представители на местната и изпълнителната власт, дипломати, представители на ръководството на компанията.

Международната технологична компания „Хитачи Енерджи“ оперира в България повече от 40 години и в момента в нея работят над 800 служители.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.