Търсене

Продажбата на общински парцел в ж.к. "М. Палаузов" отпадна от дневния ред

Продажбата на общински парцел в ж.к. "М. Палаузов" отп

Общинският парцел, към който има интерес за застрояване и желание да бъде парк

Продажбата на общински парцел в жилищен комплекс "Митко Палаузов" е отпаднала от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет, научи "Севлиево онлайн". Предложението на кмета Иван Иванов е било оттеглено от самия него, което означава, че до обсъждането му изобщо не се е стигнало. 

Първоначалното предложение на Община Севлиево бе да се продаде на публичен търг с явно наддаване общински парцел от малко над 5 дка, към който има инвеститорски интерес. За същия парцел граждани инициираха подписка с почти 500 подписали се, с която се настоява на мястото Общината да изгради парк с места за отдих, разходки и детска игра. 

[[https://www.sevlievo-online.com/statii/obshtina-sevlievo-prodava-partsel-za-zhilishtna-sgrada-grazhdani-sa-protiv-5861]]

Според гражданите комплексът е един от най-бързо разрастващи се и пренаселени, а зелените площи са малко. Недостигат и местата за паркиране.

Вчера пред "Севлиево онлайн" инвеститорът се ангажира да помогне за изграждането на парк в междублоковото пространство на комплекса, но подчерта, че 5 дка са много площ за парк в жилищен комплекс.  

Междувременно гражданската инициатива получи мощна подкрепа във фейсбук. Сред коментарите имаше и такива на живеещи в други райони на Севлиево, но готови да подкрепят жителите на ж.к. "Митко Палаузов". 

Гражданската подписка е внесена в Общината на 19 март т.г. и до вчера по нея нямаше движение, нито отговор. Срокът за това изтича в на 1 април.  

   

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.