Търсене
Една идея как да се съчетае полезното с приятното и как да запалим у децата искрата на новото преживяване

Програмиране и волейбол - когато програмистите стават волейболисти, а волейболистите - програмисти

Онлайн часовете ще са от 20 до 40 минути, според класа на ученик

снимка: pixabay

За правилното развитие на децата в свят на дигитализация и постоянно променящи се технологии, родителите трябва да намерят баланс – баланс между обучението и развитието в новите технологии, което предоставяме чрез курсове по програмиране в иновативна академия MindHub Севлиево и задължително спортуване от децата. Спортът изгражда характер, дисциплина и не на последно място създава двигателна и здравна култура у подрастващите.

За голяма радост в Севлиево спортът е много развит и едва ли има град в България с толкова много спортни клубове по всички видове спорт.

Представям една случайно възникнала идея, която предстои да се реализира през лятната ваканция.

MindHub Севлиево с любезната покана на волейболен клуб Раковски – 1964 Севлиево и конкретно на треньора Ваня Христова, ще реализират общ лагер през лятната ваканция в периода от 10.07.2023 до 14.07.2023 г. в спортна зала Дан Колов от 8:00 до 17:00 ч.

Програмата до обяд включва 20 независими тематични дни, всеки от тях е посветен на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи. В следобедните часове децата ще се забавляват и придобиват нови знания в тематични седмични ателиета с образователен характер. По време на заниманията, участниците ще изследват, изучават, експериментират и изобретяват на съответната седмична тематика. Именно в седмицата от 10.07.2023 до 14.07.2023, децата записани на летен лагер в MindHub Севлиево, ще могат да се докоснат до волейбола като спорт и обратно децата волейболисти, които са избрали да се запишат на летен лагер във волейболен клуб Раковски – 1964,  ще имат възможността да се докоснат до възможността да се обучават на програмиране и да управляват роботи чрез програмиране.

Изключително важно е децата да бъдат стимулирани да опитват различни дейности и да развиват различни свои умения.

Вече говорихме какви умения развива програмирането, като аналитично и логическо мислене, колко е важно да се научат децата да извършват последователните действия, да разбират повторяемост или т.нар. циклично програмиране. Програмирането помага по математика, английски език и презентационни умения при децата. Мисля, че между волейбола и програмирането има много общо. Волейболното игрище може да го разгледаме като платформа по програмиране, на която програмистът или в случая треньорът трябва да програмира играчите, да ги постави на правилните места. Във волейбола има стратегия, упражнения, тренировки, правилно хранене и предвиждане играта на противниковия отбор. Във всяка дейност, било то обучение или спорт, системното и постоянно упражняване води до развитие и успех.

Развивайки едновременно двигателни, чрез спорт и мисловни процеси, чрез обучение по програмиране, родителите ще помогнат на децата да фокусират уменията си в няколко посоки, което е изключително важно в свят на дигитализация и технологична трансформация.

Областите, които ще бъдат засегнати от промените, настъпващи в професионален план, са разнородни и предполагат следващото поколение да умеят да ги комбинират и развиват едновременно. Затова окуражавайте детето си да пробва различни неща, да не се страхува от грешки, а да експериментира с непознатото.

За да стимулирате развитието на различни умения, можете да запишете детето си на курсове за решаване на логически задачи, на курсове по чужд език, спорт, шах или друго.

Провокирайте интерактивност

Компютърните системи, анимациите, управлението на данни и информационните технологии са само част от всичко, което ще бъде в основите на прехода към автоматизацията и бъдещето на професиите.

Комплексното развитие на уменията чрез учение и практики, е това, което води до по-добро и аналитично мислене, логика и креативност, а спортът допринася с фокусиране и дисциплинираност за постигане на успех.

Опитайте се и вие да излезете от рамката заедно с вашето дете и се фокусирайте върху нестандартни методи за приемане и разбиране на информация. Децата трябва да се научат да разсъждават не само логически, но и творчески, така че стимулирайте тяхната способност да конструират решения, да решават проблеми и да разберат смисъла на “thinking outside the box”. 

В MindHub Севлиево работим непрестанно към приложението на нови и интересни начини, с които да направим учението за децата достатъчно интересно, че програмирането да се превърне в страст за тях, а комбинацията със спорт и в частност волейбол, допълнително обогатява знанията и допринася за развитието на подготвени млади хора за светът на технологиите. Чрез комбинацията спорт и програмиране, не ограничаваме децата, като забрана за „висене“ пред устройствата, а стимулираме да развият едни от най-полезните умения на 21 век чрез игровизация и практически казуси в програмирането и спортувайки един от най-интересните колективни спортове - волейбол, което е важно за социализацията им.

Очакваме ви през лято 2023 в MindHub Севлиево, подготвили сме още интересни преживявания и комбинации, за които може да следите на фейсбук страницата ни:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100077862723166

За ранно записване и ползване на отстъпка за летните лагери, ни се обадете на тел.: 0888 503 794

За всички желаещи да се запишат в новите групи по програмиране, които стартират от месец Февруари, може да се свържете с нас на тел: 0888 503 794 или чрез e-mail: sevlievo@mindhub.bg  

Повече информация за програмата на обучение и различните нива по програмиране,  може да разгледате на: https://mindhub.bg

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!