Търсене

Радичков и Хайтов на сцената на Дома на културата в две постановки за деца и пораснали деца

Радичков и Хайтов на сцената на Дома на културата в две постановки за деца и пораснали деца

„Когато светът беше шарен“ по едноименния разказ на Николай Хайтов представя Драматичен театър Търговище, снимка: Община Севлиево

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Севлиево организира гостуването на две театрални постановки в рамките на своята превантивна дейност през тази есен.
 
На 20 септември от 14:00 ч. в Дома на културата „Мара Белчева“ ще бъде представен спектакълът „Ние, врабчетата“ на Държавен драматичен театър Търговище. Постановката е подарък за най-малките ученици на общината от първи и втори клас.
 
Любимата на поколения класика „Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков е история за живота от раждането до превръщането в птича перушина. Представлението среща с популярни герои от птичия свят на Радичков: Драги ми Господине, Смрадовранка, Чир и други. Чрез техните истории човек се оглежда все едно в криво огледало и престава да бъде важен и горд, и се смирява.
 
На 31 октомври от 19:00 часа гостува театралният проект „Когато светът беше шарен“ по едноименния разказ на Николай Хайтов и част от сборника „Диви разкази". Сюжетът е  за бързо променящото се време и трудността да се впишем в новото, което е неизбежно, но преобръща познатия ни свят.
 
Текстът, базиран на разказа на Хайтов, е поднесен с типичните му чувство за хумор, автентичност и човечност. И онази съвършена простота, под която се усещат дълбочината на проблематиката и едни вечни, екзистенциални, пробождащи въпроси: „По-добро ли е новото? По-хубаво ли е? Не! Защо тогава се случва всичко това?". Ние не можем да попречим на идващото, било според нас по-добро или не, но можем винаги да носим в себе си спомена за онова добро, с което сме били щастливи. То е част от нас и така е част от света, и от цялата голяма картина на Живота.
 
Постановката е от афиша на Държавен драматичен театър - Търговище със специалното участие на Владислав Карамфилов, известен като Влади Въргала.
 
В своята дейност Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни поставя акцент върху превенция на проявите на агресия, асоциално и рисково поведение. Цели в работата на комисията е да насочи малолетните и непълнолетните към положителни модели на поведение и разбиране на другия, опеделят работата й от Община Севлиево. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!