Търсене
След като отиде първо в Трявна

Ралица Манолова се срещна опознавателно с кметовете на Габрово и Севлиево

Ралица Манолова се срещна опознавателно с кметовете на Габрово и Севлиево

Областният управител Ралица Манолова със заместника си Ивелин Стоянов (вдясно) и кмета на Севлиево Иван Иванов, снимка: Областна администрация Габрово

Областният управител Ралица Манолова и нейният заместник Ивелин Стоянов продължават срещите с кметове от региона. Първото посещение на двамата беше в Трявна, а вчера се състояха срещите с кмета на община Габрово Таня Христова и кмета на община Севлиево Иван Иванов.
 
Целта на тези опознавателни срещи е да се намери пресечната точка между държавна и местна политика, така че изпълнението им да е в услуга изключително на гражданите на областта, се казва в съобщение от Областната администрация.
 
С кмета на Севлиево e коментиран обходния път на града, който е единствения предвиден обект ново строителство, заложен в дългосрочната програма на Областно пътно управление. Участниците в срещата са се обединили около становището, че обхода на Севлиево ще облекчи трафика в рамките на града, ще се подобри безопасността и ще има благоприятно екологично въздействие върху качеството на въздуха.
 
Акцент от срещата с кмета на Севлиево Иван Иванов е била и продължаващата работа по довеждащия водопровод и окончателното решаване на водния проблем на населените места в община Севлиево. Коментирани са още въпроси в социалната и сферата на културата, като развитие и капацитет на социалните услуги, степен на изпълнение на проекти, свързани с развитието на младежки дейности, модерно изкуство, туризъм. Споделени са предизвикателства, пред които са изправени общините по отношение на различни секторни политики.
 
Областният управител увери кметовете, че като представител на държавата на местно ниво ще съдейства винаги и с каквото може за разрешаване на проблемите. „Ще се радвам да гледаме в една посока и да намираме възможности за партньорство, защото най – важното е всичко, което е добро за общността - да се случва!“ – подчерта Манолова по време на срещите си.
 
Изображение - 10358С кмета на Габрово Таня Христова, снимка: Областна администрация Габрово  
 
С кмета на Габрово е обсъден въпроса за превръщането на сградата на бившия Текстилен техникум в Център за съвременно изкуство "Кристо и Жан-Клод". Община Габрово е направила съответните постъпки, областния управител - също и се очаква следващите етапи в процедурата за безвъзмездно придобиване на сградата да се случат възможно най-скоро.
 
По време на двете срещи областният управител е апелирала за съвместни усилия по отношение на представения преди дни анализ от Световната банка за социално-икономическото въздействие на прехода към климатично неутрална икономика за област Габрово. „Подготвеният план има пропуски в констатациите и би бил ощетяващ при реализиране на дейностите и механизмите за управление в подкрепа на ефективното му изпълнение.“, смята Ралица Манолова, като е декларирала, че е готова да се включи заедно с експерти от администрацията в работна група с общините, която внимателно да разгледа и допълни Териториалния план за справедлив преход.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022