Търсене

С близо 1.4 млн. лв. от капиталовите разходи ще се обнови парк "Черничките", решиха днес общинските съветници на Севлиево

Емилия Димитрова
Новоизбраните кметове и съветници ще положат клетва на 11 ноемвр

снимка: Минчо Тодоров

С близо 1.4 млн. лв. ще се извърши обновяване на парк "Черничките", стана ясно на днешното заседание на Общински съвет Севлиево. На заседанието бе одобрен актуализиран списък на обектите, които ще бъдат финансирани с целева субсидия за капиталови разходи. 

С още 70 хил. лв. ще се ремонтират улици в севлиевски села, а 160 хил. лв. са заложени за изграждане на открита амфитеатрална сцена в Севлиево. 

Увеличението на капиталовите разходи за община Севлиево е от близо един милион лева. Сумата нарасна с едно от последните постановления на Кабинета Петков от 29 юли т.г., когато бяха одобрени допълнителни трансфери към бюджетите на общините. 

С предоставянето на допълнителната целева субсидия се дава възможност да се финансират приоритетни проекти, което не би било възможно при постоянно растящите цени на материали, се казва в предложението за актуализация на капиталовите разходи, внесено днес в пленарна зала. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022