Търсене

С близо сто подписа собственици на магазини и сгради на ул. "Христо Спиридонов" искат ремонт на улицата

Емилия Димитрова
С близо сто подписа собственици на магазини и сгради на ул.

С подписка, в която са се подписали близо сто собственици на търговски обекти и сгради на ул. "Христо Спиридонов" в Севлиево, по-известна като Търговската улица, искат Община Севлиево да направи ремонт на улицата. 

Подписката е внесена днес в Община Севлиево от председателя на БСП в Севлиево и общински съветник Станимир Стойчев. Към нея той отправя питане към кмета Иван Иванов, в което настоява за отговори относно намеренията на общинското ръководство за благоустрояването на улицата. 

"Общината е призвана чрез средствата на гражданите, бизнеса и европейските финансирания не само да инвестира в нови градоустройствени мероприятия, но и да поддържа в добър, красив и удобен за гражданите вид всичко построено през годините", се казва в питането на Стойчев, предоставена на "Севлиево онлайн". 

В същото Стойчев уточнява ,че Община Севлиево има капиталова програма за ремонт на улици, но в списъка предстоящите на реконструкция улици не са упоменати поименно, което не дава яснота за конкретните инвестиционни намерения на администрацията. 

В заключение общинският съветник търси от кмета отговор на въпроса дали Община Севлиево възнамерява да извърши ремонт на Търговската улица, в какъв обем и при какви срокове. 

Улица "Христо Спиридонов" е в лошо състояние от години. Плочките от настилката се движат, а при дъжд лошата нивелация "крие" под локвите вода. Вероятно няма преминаващ оттам, който поне веднъж да не е бил мокър, заради пръската вода от отлепените плочи. Преди две или три години на улицата бе направен частичен ремонт, чието качество е изключително съмнително. След този ремонт двойно повече плочи бяха отлепени и мърдаха под краката на преминаващите.

В окаяно състояние е така нареченото озеленяване на улицата. С едно, две изключения цветните кашпи отдавна не са цветни, редица храсти и дървета изсъхнаха. 

Какво ще отговори Общината, предстои да стане ясно на насроченото за 30 август редовно заседание на Общинския съвет.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.