Търсене

Създава се общност на заселващите се в Габровско - млади семейства разказват за избора си в Трявна

Севлиево онлайн
Създава се общност на заселващите се в Габровско - млади семейства разказват за избора си в Трявна

Каква е свързващата линия между Музея на Мадам Тюсо, развиването на хомеопатична практика в Англия, маркетинг и предприемачество в Чехия и Дания, и отглеждането на малко дете в Германия ? Отговорът е житейският път на говорителите в събитието от Областната кампания „ЗАвръщането“, който ги събира от различни краища на света Трявна.

То ще се проведе на 24 април 2024 година от 17.30 часа в „Етнографски комплекс на занаятите“ в Трявна. В рамките на проявата ще бъдат представени истории на 4 млади семейства, избрали да заживеят в област Габрово през последните 5 години. В настоящото издание ще бъде представено и създаването на общност на заселващите се в Габровско.  Освен на вдъхновяващите разкази, гостите ще се насладят и на изпълнения на самодейните състави в Трявна. Съорганизатор на проявата е Община Трявна.

“ЗАвръщането е социален проект, който стартира по инициатива на областния управител Кристина Сидорова и заместник областния управител Андрей Николов в края на 2022 година. Основната цел на инициативата е да противодейства на един от най-наболелите проблеми в Габровска област- обезлюдяването в следствие на демографската криза и отрицателния механичен прираст. Това се осъществява чрез поредица от дейности, които ангажират широката общественост и институциите.

Населените места в региона, в които няма нито един жител, са 69. През последното преброяване населението на областта пада под 100 хиляди жители. Това е причината Областна администрация да обедини поредица от дейности в областна кампания. Изготвен бе онлайн наръчник с подробна информация за заселващите се в региона. Проведена бе среща с представители на местната власт и териториалните структури. Следващият етап от кампания бе представяне на вдъхновяващи примери за млади семейства, избрали за свой дом област Габрово.

             

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.