Търсене

"Съзвездие" от таланти показа за пореден път Ценка Горалова в едноименния конкурс в Шумен

Седемгодишната Виктория Петрова, солистка на вокална формация "Upstream Voices" спечели единодушно единствената първа награда в първа възрастова група в националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Съзвездие“.

Конкурсът се проведе в Шумен на 11 и 12 ноември и тази година беше тринйстото му издание. Младата певица беше високо оценена от жури с председател композиторът Хайгашод Агасян и впечатли публиката с мощния си глас, артистичност и отлична вокална подготовка в песните "Влюбеният джаз“ от репертоара на Лили Иванова и "Over the Rainbow” из мюзикъла "Магьосникът от Оз“.

Пет солисти на "Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова участваха в оспорваната надпревара на конкурса.

Андрей Видев от Горна Оряховица се бори в най-многобройната втора група (47 участници) и получи първа награда за блестящото си представяне с хитовете "Нямам нужда от много приятели“ на Георги Христов и "You raise me up” из репертоара на Джош Гробан. На всеки пет изпълнения журито даваше оценки на живо. На втората си песен Андрей разплака публиката и получи максимален резултат - три десятки.

Десетгодишната Виана Колева от Севлиево притежава „машинка от енер-гия“, по думите на Живко Жечев, водещия на конкурса, заради което заслужено бе отличена с втора награда.

Във втора група силно участие направи и Павел Петров, който спечели трета награда и получи високи оценки от журито за атрактивното си представяне с известните песни "Още малко“ на Орлин Павлов към сериала "Скъпи наследници“ и популярния хит на Мария Шерифович "Молитва“ от конкурса Евровизия.

Чаровният младеж от Габрово Росен Метев бе изключително категоричен, емоционален и прецизен в изпълнението на двете конкурсни песни и заслужено спечели втора награда в трета възрастова група. 

Това е поредното успешно участие за възпитаниците от школата на Ценка Горалова. В началото на месеца нейните певци спечелиха 21 златни, сребърен и два бронзови медала от конкурса "Кръстопът на музите“ в София, в който се конкурираха с общо 600 участници в различните възрастови групи. На този конкурс най-високото отличие - Гран При, беше за новосъздаденото вокално трио в състав: Андрей Видев, Павел Петров и Александър Дончев.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.