Търсене

Село Стоките има временно изпълняващ кмет, сегашният се регистрира за вота на 10 март

Емилия Димитрова
В чужбина "Има такъв народ" взема 51 608 гласа, или 30

Галина Димова, служител в кметството на с. Стоките, е временно изпълняващ длъжността кмет на селото. Назначението й изва, след като спечелилият местните избори през октомври миналата година Георги Александор е обявил, че ще кандидатира за вота, насрочен на 10 март т.г.

Назначението на временния кмет стана с одобрението на Общинския съвет. Тя ще изпълнява длъжността до полагането на клетва на новоизбрания кмет.

На балотажа на местните избори през октомври м.г. Георги Александров, издигнат от коалиция "Граждани за общината", получи 63 гласа, опонентът му Магдалена Тотева, кандидат на БСП за България, 62. Тотева обжалва резултата пред Административния съд в Габрово, който на 4 декември 2023 г. излезе с решение, с което обяви за недействителен изборът за кмет на севлиевското село.  

Последва Указ на президента за насрочване на нови избори, които ще бъдат на 10 март т.г. Междувременно отново възникна казуса дали живеещите в шестте съставни на село Стоките села този път ще могат да гласуват. С две отделни запитвани до ЦИК - от кмета на Севлиево и Общинската избирателна комиси, ЦИК се произнесе, че право на глас имат само адресно регистрираните в кметство село Стоките, което включва територията на кметството. С това имащите право на глас от селата Угорелец, Селище, Тумбалово, Купен, Валевци и Попска и този път остават без право да изберат своя кмет. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!