Търсене

Севлиево ще отбележи 3 март с поклонение пред паметника на Свободата

Севлиево онлайн
Севлиево ще отбележи 3 март с поклонение пред паметника на Свободата

Снимка: Община Севлиево

В 11.00 ч. на 3 март ще започне поклонението пред героите, което ще бъде традиционно пред Паметника на свободата в центъра на града. Така Севлиево и неговите жители ще отбележат Националния празник на България. 
 
В 10.00 ч. в Историческия музей в Севлиево ще бъде открита изложбата „Нека таз свобода да ни бъде дар!”. През целия ден вратите на музея ще бъдат отворени за посетители, а уредниците ще изнесат и открит урок по родолюбие.
 
След края на тържественото честване на площада концерт ще изнесе фолклорен ансамбъл "Развитие". По всяка вероятност той ще бъде в дома на културата "Мара Белчева". В съобщението за честванията, публикувано във фейсбук страницата на Община Севлиево, не се уточнява мястото на концерта. 
 
Гражданите, които планират да отбележат на 3 март на връх Шипка, трябва да имат предвид, че зимната обстановка на върха е усложнена, което затруднява движението и най-вече паркирането на автомобили. Затова от МВР съветват да се използват организираните от Габрово автобуси, които ще тръгнат в 8.00 ч. от площад "Възраждане". Ако все пак държат да се придвижват с автомобилите си, колите трябва да бъдат добре оборудвани за зимни условия. 
 
За създадената временна организация на движението, която влиза в сила днес, може да прочетете тук. 
 
Чествания ще има и в Габрово. Денят там ще започне с панахида в памет на загиналите за свободата, която ще бъде отслужена в 9.30 ч. в храм "Успение на Пресвета Богородица". В 10.00 ч. на площад "Възраждане" тържествено ще бъде издигнато националното знаме на България. Час и половина по-късно започват тържествата под вр. Шипка. В тях ще вземе участие и министър председателят Кирил Петков, съобщиха от правителствената пресслужба. 
 
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!