Търсене

Севлиево представя фестивалите си на туристическата борса "Ваканция и СПА"

Севлиево представя фестивалите си на туристическата борса

По време на Празниците на тиквата в Севлиево традиционно се приготвя най-дългият тиквеник, снимка: Минчо Тодоров, архив 2020 г.

Под мотото "Севлиево-четвъртата индустриална революция като начин на живот", Севлиево ще представи богатото си културно-историческо наследство и икономическо развитие на туристическата борса "Ваканция и СПА", която ще се проведе в "Интер Експо Център София" на 24 и 25 февруари. 
 
"Тук четвъртата индустриална революция, която тресе света, се случва някак естествено след легендите за героично минало и старата часовникова кула, отброявала работното време в някогашните фабрики, докато бъдещето трупа знания в Хаджистояновото училище и после преминава гордо по моста на Кольо Фичето, за да се качи в наши дни на електрическа тротинетка и да ни покаже множеството иновативни производства, намерили в тези смутни времена своя икономически оазис именно в Севлиево - една от най-развитите общини в Северен централен регион. През последното десетилетие общината се превърна в атрактивно място за инвеститори от цял свят и се оформи като стабилен индустриален център. Ключов фактор за привличането на компаниите са доброто местоположение - в сърцето на България, все по-добрата инфраструктура, данъчната политика, както и дългогодишното успешно партньорство между местната власт и бизнеса", се казва в експозето, с което Севлиево ще се представи на изложението. 
 
Градът и общината ще се представят с фестивалните си събития. 
 
Според разпространената от Община Севлиево информация сезонът тази година започва с фестивала „Семе българско“, който ще се проведе на две дати - 16 и 17 април. На 11 и 12 юни е надпяването „Море песен екна…“ в памет на Борис Машалов. 
 
Традиционната възстановка на боевете в местността Боаза край село Кръвеник по време на Априлската епопея ще се проведат на 21 май.
 
През август - на 26 и 27 август на средновековният град и крепост „Хоталич“ е насрочено петото издание на рок фестивала, а през октомври в Севлиево отново ще замирише на печена тиква в рамките на традиционните Празници на тиквата.
 
През октомври трасе номер едно в света край с. Горна Росица ще посрещне мотолюбители и фенове на мотокроса.
 
През декември родното място на легендарния Дан Колов с. Сенник ще отбележи 130 г. от рождението на големия българин. 
 
Трявна и Дряново демонстрират добър пример за междуобщинско сътрудничество със съвместното си участие в изложението. На 25 февруари посетителите ще имат възможност да участват в  томбола, на която ще бъдат раздадени ваучери с отстъпки за нощувки и посещения на туристически обекти и заведения в двете общини. Специален гост на щанда на Трявна и Дряново е Антон Николов от Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство, който ще запознава гостите с тънкостите на един от най- характерни занаяти за възрожденския край – дърворезбата.
 
Международното туристическо изложение Ваканция & СПА се провежда под егидата на Министерството на туризма.
 
Общините са сред най-многобройните участници в 38-ото издание на Международното изложение „Ваканция и СПА Експо“, съобщават организаторите. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.