Търсене

Севлиево скърби за Васил Кънев

Емилия Димитрова
Севлиево скърби за Васил Кънев

Васил Кънев, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Вълна от съболезнования, благодарност, спомени и мили думи за сбогом залива страниците на институции в Севлиево и профили на граждани по повод загубата на Васил Кънев - първият изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на обединената компания „Идеал Стандарт-Видима“ АД, виден общественик, радетел за качествено образование на севлиевските ученици, издигане на културата, спорта и здравеопазването на по-високо ниво и благодетел на стотици инициативи в различни сфери на обществения и социален живот в града.  

Изгубихме Васил Кънев - човекът, който преобрази Севлиево, защото нямаше страх да гледа в бъдещето - тук

"Всички скърбим за Васил Кънев. Ще го помним като инициатора и създателя на Езиков център "Видима", като радетел на обучението по английски език в Севлиево. Всички бивши и настоящи курсисти, и преподаватели са признателни и обичат Васил Кънев. Поклон!", написаха от Центъра за езиково обучение "Видима"

Човекът, който промени нас и Севлиево, нарекоха Васил Кънев колегите му от сдружението на работодателите, на което Кънев е съинициатор, прераснало по-късно в бизнес сдружение "Севлиево 21 век". "Трудно е да изразим с няколко изречения какво бе инж.Кънев за нас като сдружение и бизнес, за компанията "Идеал Стандарт-Видима", на която отдаде целия си съзнателен трудов живот, за града, който толкова много обичаше и на който помагаше с цялата си душа, за обществеността на Севлиево - на която остави сърцето си. Не трябва обаче да забравяме какво ни завеща – да помним и пазим историята си, да инвестираме в образованието на децата ни, да съхраним и покажем българската култура на света, да продължим да пълним стадионите и спортните зали, да уважаваме и почитаме родители си. Да знаем, да можем и да обичаме! Така, както само Васил Кънев можеше да го направи!", написаха в прощалните си думи от сдружението, а на финала казват: "Сбогом, приятелю! Ще останеш завинаги в сърцата ни!"
 
 
Загубихме скъп и уважаван от нас човек, направил толкова много за Севлиево. Галерия "Видима" е една от многото реализирани идеи на инж. Васил Кънев. С всичко направено от него, той ще продължи да живее в нашите сърца и спомени! Мир и покой на душата му!, се казва в прощалното послание от галерия "Видима". 
 
Човекът Вселена, нарекоха Васил Кънев от компанията, която той създаде, утвърди и изведе на световните пазари "Идеал Стандарт-Видима". "Ние изгубихме един изключителен човек, който ни обединяваше, мотивираше и изгради като личности. За нас той не беше само ръководител, а човек, готов да изслуша и разбере, да ни посъветва и довери. Ще запомним инж. Васил Кънев – усмихнат, щедър, мъдър, отговорен, отдаден докрай на идеите и каузите си. Думите и напътствията, които сме получили от него, никога няма да бъдат забравени! Ще го носим завинаги в душите и сърцата си. За нас инж. Кънев беше и остава преди всичко ЧОВЕК", се казва в съболезнованието от компанията. 
 
 
Дълбок поклон пред човека, който даде бъдеще на град Севлиево, написа в личния си профил народният представител Богомил Петков
 
"Всичко,което е направено в Севлиево за да бъдем на световната карта е благодарение на тази Личност (инж. Кънев, б.р.), написа в профила си Любомир Линков и добавя: "В четвъртък ще е един от най тъжните дни за града ни".
 
"Поклон пред общественика, преобразил с идеите и делата си редица сфери на социално-икономическия живот в Севлиево, пред харизматичната му личност, успяла да вдъхне доверие не само у служителите си, но и на всички, до които се е докоснал приживе", се казва в съболезнованието на Община Севлиево.
 
Васил Кънев ни напусна след тежко боледуване на 20 декември т.г. Той почина в дома си в Севлиево на 75 г. 
 
Поклонението е на 22 декември от 11.00 ч. в тренинг центъра на "Идеал Стандарт-Видима". Погребението е в 13.00 ч. на Стария гробищен парк в Севлиево. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.