Търсене

Симбиоза на две изкуства - фотография и поезия, представя „Читалището - поглед отвътре”

Симбиоза на две изкуства - фотография и поезия, представя „Читалището - поглед отвътре”

Читалището – поглед отвътре” представя новата тематична изложба на фотоклуб „Севлиево”. Кадрите на любителите фотографи ще си кореспондират с творбите на поетите от литературен кабинет „Пеньо Пенев”. Една нестандартна, интересна и провокативна идея, чрез която фотографията и поезията си партнират в симбиоза на изкуствата.

Откриването на фотоизложбата е на 2 май, от 18:00 ч., в Бялата галерия на НЧ „Развитие-1870”. За експозицията и вдъхновените от снимките стихове ще разкажат председателят на фотоклуб „Севлиево” Антоанета Обретенова и ръководителят на литературния кабинет „Пеньо Пенев” Димитър Васин.

Събитието е част от богатия културен калейдоскоп по повод 11 май – празника на институцията. Поредицата със събития е под мотото: „С читалището в сърцето” и има за цел да представи всички школи и състави с техните таланти – стотиците родолюбиви сърца, тупкащи в един ритъм. В дните от 1 до 13 май ще бъдат организирани театрални представления, изложби на детски рисунки и фотографии, безплатни прожекции на филми в кино „21 век”, концерти на различните изкуства. Кулминацията на събитията ще е на 11 май с празнично дефиле на таланта и фолклорен концерт на площад „Свобода” в Севлиево.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!