След „25 години обединени за Севлиево“ – доброто продължава
Годишно отчетно-изборно събрание на сдружение "Севлиево 21 век"

Снощи сдружение „Севлиево 21 век“ проведе своето годишно събрание, което тази година бе и изборно, тъй като двегодишния мандат на Управителния съвет изтече. Мотото, което съюзи членовете на сдружението през 2018 г. бе

“Двайсет и пет години обединени за Севлиево”,

тъй като 2018 г. бе юбилейна – навършиха се 25 години от учредяването на организацията. За това време тя продължава да бъде най-голямата неправителствена организация на бизнеса в България и уникална както за България, така и за региона. По този повод на 18 декември 2018 г., навръх годишнината, в офиса на сдружението се събраха част от учредителите – тогавашният кмет Данчо Данчев, инж. Васил Кънев, инж. Цоньо Събев, Мариян Хаджийски, Ботьо Ботев, Йонко Йонков.

25 години по-късно част от учредителите на "Севлиево 21 век" на едно място, архив "Севлиево онлайн"

Приоритет в работата на организацията и през 2018 г. бе запазването на добрите отношения между институциите и членовете на сдружението, отчете нейният председател Емил Гатев. Малко преди това кметът Иван Иванов благодари на членовете на сдружението за отдадеността и съпричастността им към случващото се в общината и подкрепата, която оказват за подобряване живота на севлиевци. 

Отминалата година по нищо не се различава от досегашните 25 от историята на сдружението, чиято основна цел е

дарителството и подкрепата за различни инициативи в Севлиево.

През 2018 г. бе направено дарение на Община Севлиево, което тя по-късно, с решение на Общинския съвет, преотстъпи на Районното управление на полицията в града. Дареното оборудване включваше два мотоциклета на обща стойност малко над 7 хил. лв., четири предпазни каски,  камера, шест радиостанции, два фотоапарата, мултифункционален лазерен принтер, офис столове и три конвектора. Общата стойност на дареното имущество възлиза на 13 672 лева.

Два мотоциклета дари на Община Севлиево "Севлиево 21 век" в начлото на 2018 г., които по-късно бяха преотстъпени на местното управление на полицията

На благотворителна вечер бяха събрани близо 21 хил. лв. за цялостно освежаване сградата, в която работи детски комплекс „Йовко Йовков“. С парите през август м.г. започна ремонт, в резултат на който бяха подменени врати, пребоядисани и освежени кабинети, репетиционни зали и санитарни възли. В ремонта бяха вложени 17 772 лв., а с откриването на новата учебна година на 1 октомври 2018 г. се видя, че децата ще учат и творят в комфортна и съвременна обстановка, подчерта Емил Гатев в отчетния си доклад. В края на годината, когато сдружението отбеляза своята 25-годишнина, децата от комплекса се отблагодариха по един емоционален начин – подариха на сдружението песен, която да стане химн на организацията.

Традиционните награди за отличниците абитуриенти миналата година получиха осем млади хора, завършвали с пълно отличие целия курс на обучението си в севлиевски гимназии.

Продължи и инициативата за връчване на годишни стипендии на ученици, постигнали призови класирания в международни, национални и регионални състезания, олимпиади и конкурси.

Осем пълни отличници награди през 2918 г. сдружението, снимка: архив "Севлиево онлайн"

Миналата година за стипендиите на сдружението кандидатстваха шест ученици, Управителния съвет взе решение стипендии да получат трима от тях - Ирена Георгиева и Ренета Николова от СУ „Васил Левски” и Ибрахим Кисьов  от ПГМЕТ "Ген.Иван Бъчваров".

Сдружението традиционно предоставя средства за награди в конкурса за северняшка песен „Борис Машалов“, който се проведе през април 2018 г., и за националният конкурс за поезия „Мара Белчева“, който се провежда през септември.

В „Севлиево 21 век“ членуват 60 представители на местния бизнес, от които 53 юридически лица, 6 физически и един почетен член. На всички тях председателят Емил Гатев благодари за моралната и материална подкрепа в името на Севлиево и неговите граждани, а на стария Управителен съвет за труда и отделеното време, за да работят в името на добри каузи.

"Севлиево онлайн"

 

 

Каузата на Ротари Севлиево за 2019 г. - нова детска площадка
Бизнес
От стажант до изпълнителен директор - Ярослав Дончев 25 г. по-късно
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - на изложението „Образование и кариера“
Бизнес
Светлана Георгиева е лектор в "Двигатели на растежа"
Бизнес
Мария Петрова поема Ротари клуб Севлиево за следваща година
Бизнес
IDEAL STANDARD е любима марка на българите в стоки за бита
Бизнес
По-нисък данък за такситата, ще спестяват по 8.33 лв. на месец
Бизнес
Депото за отпадъци е с нов управител от вчера
Бизнес
Нови дървета в алеята на Ротари, заради 144 г. Ротари Интернешънъл
Бизнес
С. Георгиева: Хората са в основата на растежа на компаниите
Бизнес
ЗАПОВЯДАЙ НА ПЪРВИЯ ДЕН НА КАРИЕРАТА В МАГАЗИН LIDL СЕВЛИЕВО
Бизнес
Второ място за Севлиево от от спортния работнически фестивал
Бизнес
Бизнесът събра 21 500 лв. за ремонт на двора на Детски комплекс
Бизнес
Втори мандат за Емил Гатев като председател на "Севлиево 21 век"
Бизнес
След „25 години обединени за Севлиево“ – доброто продължава
Бизнес
Бляскава вечер за 15-тата церемония "Баня на годината"
Бизнес