Търсене

Солисти на вокална формация "Upstream Voices” бяха отличени в два конкурса за популярна песен

Севлиево онлайн
Солисти на вокална формация

Кристина Неделчева с Нели Рангелова, снимка: Илиян Гъбенски

Кристина Неделчева и Андрей Видев - солисти на вокалната формация "Upstream Voices", участваха в първия Национален конкурс за изпълнители на популярна песен "Музиката е мечта“.

Конкурсът се проведе в края на февруари в София и се организира от Невена Пейкова - певица, вокален педагог, участник в музикалния формат "X-фактор".

Кристина Неделчева се състезава в многобройната трета възрастова група, където в конкуренция с 54 участници спечели втора награда. Талантливата габровка впечатли журито с председател Нели Рангелова с емоционалното си изпълнение на емблематичната песен на Маргарита Хранова "Устрем“ и популярния хит "Бохемска рапсодия" на Фреди Меркъри и "Qeen".

Единадесетгодишният Андрей Видев от Горна Оряховица се бори в трета група с почти 14-годишни изпълнители и бе класиран на трето място за чудесното си представяне с песните "Нямам нужда от много приятели“ на Георги Христов и "You raise me up" - популярна песен на Джош Гробан.

Изображение - 11851Андрей Видев е на 11 г., но професионални изпълнители вече забелязват таланта на момчето, снимка: Илиян Гъбенски  

Момчето се обучава от седем месеца във вокалната школа на Ценка Горалова и вече е забелязан от професионалното жури както на конкурса "Музиката е мечта“, така и на журито в новия конкурс "Next Artist".

"Next Artist" e нов формат певчески конкурс за деца и младежи, който предоставя възможност за достигане до модерна и професионална сцена без такса за участие. Андрей Видев е избран след предварителна селекция с видеозапис. Той печели медал и диплом за най-добро вокално изпълнение и влиза в тройката наградени деца в групата си.

Конкурсът е създаден по идея на Искра Милкова, вокален педагог на X- фактор и основател на Highlight  Singing Academy. Вдъхновена от модерния дух на телевизионните формати, както и от нуждата певците да се развиват многопластово като артисти, Искра обединява сили със своя екип, сдружение "Музикалните таланти на България“ и Народно читалище "Васил Левски 1928“. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.