Търсене

Стартира 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021

Стартира 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годи

Проекти за участие се приемат до 31 март 2022 година

За 18-та поредна година Ideal Standard обявява началото на националния конкурс "Баня на годината". В три категории творечско поле за изява могат да намерят утвърдени архитекти, дизайнери, проектанти, прохождащи в професията и студенти. Участниците могат да работят индивидуално или екипно, като проектите им представят най-новите световни тенденции в дизайна и проектирането на бани в обществени и жилищни пространства. Срокът за участие е от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г.

Категориите в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината са:

СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS – 3D - категорията е предназначена специално за активни или утвърдени архитекти, дизайнери и проектанти. Проектът трябва да е разработен за помещение не по-голямо от 12 кв. м, при свободен избор за план на помещението;

ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ – 3D - категорията е за студенти, които целят по-висока експертиза в този сектор;

РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ НА IDEAL STANDARD - категорията е за архитекти, дизайнери и проектанти, с чиято помощ продуктите на Ideal Standard са намерили своя дом през 2021 г.;

Изображение - 2927

Старт на конкурса през 2019 г., преди Ковид-19 да промени всичко, снимка: архив "Севлиево онлайн"

Подаване на проектите e в периода 1 декември 2021 г. - 31 март 2022 г. От 1 до 20 април е времето, в което журите ще определи своите фаворити и от 21 април 2022 г. до 1 май 2022 г. са дните, в които публиката ще определи своите най-добри проекти чрез онлайн гласуване. 

Финалът е 9 май 2022 г., когато ще бъдат обявени най-добрите проекти. 

Оценяването на проектите е анонимно 

Всеки член на журито гласува за един проект. Това става  чрез специално изработена онлайн платформа, която не дава възможност на оценяващия да узнае името на автора на съответния проект. Проектите се оценяват по всеки от публикуваните критерии в дадената категория с оценка от 1 до 5, а крайното класиране става чрез сборуване на получените точки от гласуването. Печели проектът, събрал най-много точки като сума от оценките на членовете на журито за съответната категория.

Изображение - 9089

Проект „Алкая“ на Божидар Иванов бе оценен най-високо в категория "Идеалната семейна баня" в конкурса "Баня на годината 2020", снимка: архив

Журито тази година е в състав:

Христо Караиванов – председател, търговски директор Клъстър Източна Европа в Идеал Стандарт, арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Радина Гешева, арх. Гергана Милушева, инж. Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, доц. д-р арх. Мария Давчева и проф. д-р арх. Орлин Давчев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, проф. д-р. инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Юри Танов, арх. Димчо Тилев, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

Награда на журито „Ideal Standard Баня на годината 2021“ е различна за отделните категории. 

Първо място в категория „СЕМЕЙНА БАНЯ С ATELIER COLLECTIONS – 3D“ ще донесе на притежателя си 4 000 лв. + право на 30% отстъпка за продуктите от Atelier Collections до края на 2022 година.

Първо място в категория „ОБЩЕСТВЕНО САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ – 3D“ носи със себе си награда от 2 000 лв.

Първо място в категория „РЕАЛИЗИРАНА БАНЯ С ПРОДУКТИТЕ НА IDEAL STANDARD“ също ще донесе 2 000 лв.

Приз на медиите

Наградата на медиите във всяка от категориите е двудневно посещение на заводите на Ideal Standard в гр. Севлиево, както и представяне на проектите им в изданията на партниращите медии.

Награда "Баня на публиката"

Авторите на проектите-фаворити на публиката за всяка категория е СПА уикенд за двама в България.

Пълната информация за 18-тото издание на Ideal Standard Баня на годината 2021 е публикувана на официалния сайт на конкурса - https://thebathroom.bg/s/banianagodinata/

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.