Търсене

Трета лента за ляв завой искат институциите за кръстовището на с. Враниловци

АПИ ще има последната дума. Участъкът не е в списъка на потенциално опасните, но за последните три месеца там са станали четири тежки катастрофи
Севлиево онлайн
Трета лента за ляв завой искат институциите за кръстовището на с. Враниловци

Представители на областните ресорни институции провериха на място възможностите за обезопасяване на участъка, въведен в експлоатация през 2019 г., снимка: Областна администрация Габрово

През следващата седмица областният управител и директорът на Областно пътно управление – Габрово ще проведат среща с председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“, на която ще настояват за конкретни мерки за преодоляване на проблемите на кръстовището край с. Враниловци, на пътя Севлиево - Габрово. Това обявиха от пресцентъра на областната администрация, след като вчера екипи на областни институции отидоха на място. Поводът - зачестилите инциденти на кръстовището, засега повечето с материални щети, което ни изключва и вероятността от тежки катастрофи.

Представители на Агенция „Пътна инфраструктура“, държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Областна администрация – Габрово, Община Габрово, Общински съвет - Габрово и ОД на МВР-Габрово се обединиха около настояването за изграждане на трета лента за ляв завой, а докато текат процедурите за това - да бъдат изпълнявани посочените краткосрочни мерки.

Изображение - 10589  

Само за първите три месеца от годината в този район са настъпили четири инцидента със сериозни материални щети като основната причина е неспазването на въведените ограничения. Към исканията на институциите се присъединиха кметския наместник на с. Враниловци и местните жители. Областният управител Ралица Манолова е категорична в настояването си за въвеждане освен на краткосрочни мерки, така и на дългосрочни такива, които ще подобрят безопасността на движение по пътя в този участък. На терен бяха обсъдени различни възможности за реализация като изграждане на осветление за зоната на кръстовището, извършване на преброяване на МПС за всички направления, което ще е необходимо за действия по дългосрочното решение на проблема, засилване контрола от страна на сектор „Пътна полиция“, поставяне на допълнителна сигнализация. Всичко това ще бъде описано в протокол като искания и конкретни предложения, около които се обединяват всички институции.

Изображение - 10590  

Участъкът край с. Враниловци е част от пътя Севлиево-Габрово. В пътните карти е обозначен като републиканският път II-44. Рехабилитиран е със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е въведен в експлоатация на 18 април 2019 г. Експлоатационното му състояние е много добро, техническите параметри и елементи на пътя отговарят на действащите законови и нормативни документи. Въпреки това проблемът е очевиден, а опасностите потенциални, смятат и водачи, които пътуват по маршрута. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!