Търсене

Трима са кандидатите за кмет на с. Стоките за вота на 10 март

Севлиево онлайн
Към 11 ч. избирателите на община Севлиево са най-слабо активни в

Трима са кандидатите за кмет на село Стоките, регистрирани за изборите на 10 март в Общинската избирателна комисия в Севлиево. 

За гласа на избирателите в балканското село ще се надпреварват Георги Александров, издигнат от инициативен комитет, Магдалена Тотева, кандидат на коалиция "БСП за България" и Венцислав Русев, кандидат на ГЕРБ. 

Нов моменти в сравнение с редовните местни избори през есента на миналата година е кандидатурата на Георги Александров. Тогава той беше издигнат от коалиция "Граждани за общината", сега е независим кандидат. През октомври 2023 г. кандидатите бяха петима, сега са трима. 

Всичко останало е същото - хората от присъединените към кметство Стоките шест населени места и този път остават без избирателно право. 

До насрочването на нови избори в севлиевското село се стигна, след като със свое решение от 4 декември м.г. Административният съд в Габрово обяви за недействителен изборът за кмет на с. Стоките. Той беше спечелен от Георги Александров с един глас преднина на балотажа пред Магдалена Тотева. В последствие тя обжалва изборния резултат, а съдът прие, че обявени за недействителни бюлетини за нея, са били действителни. Съдът отчете, че това би повлияло на крайния резултат, предвид нищожната разлика между двамата, след което президентът със свой Указ насрочи нови избори в селото. 

Междувременно Георги Александров положи клетва и встъпи в правомощия. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!