Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"

Ценка Горалова-Гъбенска бе член на журито на международния фестивал на изкуствата "Орфей в Италия", който се проведе от 9 до 15 септември т.г. в Лидо ди Йезоло- Венеция. Правото да журира си спечели, след като по-рано тази година получи специалната награда за най-добър вокален педагог на името на Димитър Кърнолски - композитор, автор на над 300 песни, баща на младия Кърнолски, който е основател на първите фестивали "Орфей в Италия”. Наградата си Ценка получи по време на конкурса "Път към славата” в София. 

В журито бяха включени още представители на Италия, Полша, Великобритания, Порту-галия, Казахстан, Украйна, Грузия, Германия, а негов председател бе италианският композитор и текстописец Джанфранко Фазано.  

Фестивалът "Орфей в Италия" се провежда за единайста поредна година. Негови организатори са арт-център "Кърнолски” и е под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова. Музикалната надпревара се подкрепя от Община Йезоло и италианската асоциация "I.T.A.C.A”, в лицето на нейния председател Джорджо де Фавери. Специален гост и водещ всяка година е Кърт Калея от Малта, финалист от Евровизия 2012 г.

Анна Христова получи бронзов медал и подарък от посланика на България в Рим Марин Райков

Над 400 участници, певци и танцьори от дванайсет държави се състезаваха и забавляваха на сцената на площад "Аурора” в центъра на Лидо ди Йезоло. В категория популярна музика, в четвърта възрастова група 15-18 г., участва петнадесетгодишната Анна Христова от Габрово, солистка на вокална формация "Upstream Voices” с вокален ръководител Ценка Горалова. Въпреки, че беше най- малка в групата Ани получи трета награда, бронзов медал и диплом, а наградата й бе връчена от Донна-Мария, най-младия член на журито. Донна-Мария е българка, която от години живее във Великобритания и има собствен музикален лейбъл. На официалната церемония по награждаването присъства и посланникът на България в Рим Марин Райков, който подари на Анна Христова луксозно издание с фотографии от Лидо ди Йезоло.     

Библиотеката представя "Пътят между културите" и Петко Хинов
Култура
Галерия „Видима“ открива сезона с Татяна Харизанова
Култура
Фонд "Ирина" - една от най-добрите колекции с картини в България
Култура
Петко Хинов представи 12 книги с превод от китайски език
Култура
Деца откриват изложба с православни икони
Култура
Малките иконописци от „ВВ Арт“ подредиха изложба
Култура
Експонати от Хоталич - в изложбата "Българска археология"
Култура
"Идеал Стандарт-Видима" подари климатик на Библиотеката
Култура
Изложбата "Огледани в Духовно огледало" тръгва от Севлиево
Култура
Първа самостоятелна изложба на Боряна Кънчева
Култура
"Животът като препинателен знак" издаде Милка Балинова
Култура
Гран при за Симона Захариева от „Път към славата“
Култура
Два концерта в Лондон ще има през февруари трио "Звън"
Култура
Петър Първанов и една изложба с икони на светци и...герои
Култура
Игор Колбасов: "Вие сте приятели на Ирина, значи сте и мои приятели"
Култура
Художници от цялата страна с обща изложба в памет на Ирина Колбасова
Култура