Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"

Ценка Горалова-Гъбенска бе член на журито на международния фестивал на изкуствата "Орфей в Италия", който се проведе от 9 до 15 септември т.г. в Лидо ди Йезоло- Венеция. Правото да журира си спечели, след като по-рано тази година получи специалната награда за най-добър вокален педагог на името на Димитър Кърнолски - композитор, автор на над 300 песни, баща на младия Кърнолски, който е основател на първите фестивали "Орфей в Италия”. Наградата си Ценка получи по време на конкурса "Път към славата” в София. 

В журито бяха включени още представители на Италия, Полша, Великобритания, Порту-галия, Казахстан, Украйна, Грузия, Германия, а негов председател бе италианският композитор и текстописец Джанфранко Фазано.  

Фестивалът "Орфей в Италия" се провежда за единайста поредна година. Негови организатори са арт-център "Кърнолски” и е под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова. Музикалната надпревара се подкрепя от Община Йезоло и италианската асоциация "I.T.A.C.A”, в лицето на нейния председател Джорджо де Фавери. Специален гост и водещ всяка година е Кърт Калея от Малта, финалист от Евровизия 2012 г.

Анна Христова получи бронзов медал и подарък от посланика на България в Рим Марин Райков

Над 400 участници, певци и танцьори от дванайсет държави се състезаваха и забавляваха на сцената на площад "Аурора” в центъра на Лидо ди Йезоло. В категория популярна музика, в четвърта възрастова група 15-18 г., участва петнадесетгодишната Анна Христова от Габрово, солистка на вокална формация "Upstream Voices” с вокален ръководител Ценка Горалова. Въпреки, че беше най- малка в групата Ани получи трета награда, бронзов медал и диплом, а наградата й бе връчена от Донна-Мария, най-младия член на журито. Донна-Мария е българка, която от години живее във Великобритания и има собствен музикален лейбъл. На официалната церемония по награждаването присъства и посланникът на България в Рим Марин Райков, който подари на Анна Христова луксозно издание с фотографии от Лидо ди Йезоло.     

Тамплиерите отличиха художници, нарисували "Рицарят в мен"
Култура
Галерия "Видима" откри изложба на Ненчо Русев
Култура
В галерия „Видима" гостува сдружение на руските художници
Култура
В Историческия музей се открива изложба "Поетът с ватенката"
Култура
Ирена Георгиева получи специалната награда на кмета на Дряново
Култура
130 г. от рождението на Чарли Чаплин в Музея на хумора и сатирата
Култура
В галерия "Видима" - Ненчо Русев с живопис и пластика
Култура
Колкото е по-цветно, толкова повече това е Стефка Николова
Култура
Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"
Култура
Рисунки на севлиевчета са в музея в Хамада, Япония
Култура
Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Култура
Ученици дават живот на камъка
Култура
Ученици каменоделци откриват изложба в Севлиево
Култура
Галерия "Видима" представя "Дива череша" и Мариета Милева Чони
Култура
Трето място за Ивайла Йонкова в национален конкурс за рисунка
Култура
Концерт на певците от музикалната школа на Цветан Цонев
Култура