Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"

Ценка Горалова-Гъбенска бе член на журито на международния фестивал на изкуствата "Орфей в Италия", който се проведе от 9 до 15 септември т.г. в Лидо ди Йезоло- Венеция. Правото да журира си спечели, след като по-рано тази година получи специалната награда за най-добър вокален педагог на името на Димитър Кърнолски - композитор, автор на над 300 песни, баща на младия Кърнолски, който е основател на първите фестивали "Орфей в Италия”. Наградата си Ценка получи по време на конкурса "Път към славата” в София. 

В журито бяха включени още представители на Италия, Полша, Великобритания, Порту-галия, Казахстан, Украйна, Грузия, Германия, а негов председател бе италианският композитор и текстописец Джанфранко Фазано.  

Фестивалът "Орфей в Италия" се провежда за единайста поредна година. Негови организатори са арт-център "Кърнолски” и е под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова. Музикалната надпревара се подкрепя от Община Йезоло и италианската асоциация "I.T.A.C.A”, в лицето на нейния председател Джорджо де Фавери. Специален гост и водещ всяка година е Кърт Калея от Малта, финалист от Евровизия 2012 г.

Анна Христова получи бронзов медал и подарък от посланика на България в Рим Марин Райков

Над 400 участници, певци и танцьори от дванайсет държави се състезаваха и забавляваха на сцената на площад "Аурора” в центъра на Лидо ди Йезоло. В категория популярна музика, в четвърта възрастова група 15-18 г., участва петнадесетгодишната Анна Христова от Габрово, солистка на вокална формация "Upstream Voices” с вокален ръководител Ценка Горалова. Въпреки, че беше най- малка в групата Ани получи трета награда, бронзов медал и диплом, а наградата й бе връчена от Донна-Мария, най-младия член на журито. Донна-Мария е българка, която от години живее във Великобритания и има собствен музикален лейбъл. На официалната церемония по награждаването присъства и посланникът на България в Рим Марин Райков, който подари на Анна Христова луксозно издание с фотографии от Лидо ди Йезоло.     

Първа самостоятелна изложба откри Велизар Захариев
Култура
Сградата на Регионалния исторически музей - национален паметник на културата
Култура
Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"
Култура
Велизар Захариев е трети в конкурс за скулптура на П. Славейков
Култура
Ирина Колбасова получава посмъртно почетен знак "Севлиево"
Култура
Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
Култура
Михаил Костадинов дари наградата си от "Севлиево рок"
Култура
Мая Ананиева направи дарение на галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
"Северняшки гайтани" ще разлюлее зала "Дан Колов" на 13 октомври
Култура
Наградите от фестивала на руската песен и поезия дойдоха в Севлиево
Култура
Отбелязваме 150 години от рождението на Мара Белчева
Култура
Крепостта Хоталич „тръгва“ на пътуваща изложба
Култура
Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците
Култура
Фотографията - едно много красиво хоби
Култура
С "Имало едно време..." започва легендата за стъклото
Култура
Галерия "Пейкови" представя Силвия Шосева
Култура