Търсене

ЦИК обяви мандатите по области, Павлин Ганчев отказва да е депутат

ЦИК обяви мандатите по области, Павлин Ганчев отказва да е депут

Павлин Ганчев

от Емилия Димитрова

Избраният с преференции Павлин Ганчев (ГЕРБ) от Севлиево, който е общински съветник в града, е отказал да влезе в новия Парламент по свое желание

Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от изборите на 4 април т.г., а с това стана ясно и кой колко мандата получава по области. 

В избирателен район Габрово, както "Севлиево онлан" вече прогнозира, ГЕРБ получава два мандата, БСП и "Има такъв народ" - по един. 

Коалицията ГЕРБ-СДС ще има 75 депутати в 45-то Народно събрание, партия "Има такъв народ" - 51, "БСП за България" - 43, ДПС - 30, "Демократична България" - 27 и "Изправи се! Мутри вън!" - 14. 

Най-късно в неделя ЦИК ще обяви имената на избраните народни представители.

До снощи картината в региона изглеждаше ясна, с изключение на "Има такъв народ", тъй като водачът на листата в Габрово Любомир Каримански е втори в листата на партията във Варна. В морската столица партията на Слави Трифонов взема четири мандата, което означава, че Каримански влиза в парламента и оттам. Сега той трябва да избере кой район ще представлява.

Вчера стана ясно, че Павлин Ганчев, избран с преференции, които изместиха втория в листата, областния управител Невена Минева, е поискал да бъде изваден от списъка с новоизбраните народни представители. Междувременно в социалните мрежи се появиха коментари, че Ганчев е бил принуден да се оттегли в полза на Невена Минева.  

Какво действително го е провокирало да откаже депутатското място, "Севлиево онлайн" го потърси, за да попита. Какво каза, може да видите  тук. 

Ганчев получи 1340 преференции в областта, най-много (над 900) от градските секции в Габрово, 132 от Севлиево. С това от седми в листата стана втори.

При тази ситуация ГЕРБ изпраща в Парламента Томислав Дончев и Невена Минева. Левицата - Крум Дончев, за "Има такъв народ" се изчаква. 

 

Текстът бе променен в 12.06 ч. От него бе изтрито уточнението, че "Севлиево онлайн" е потърсил Павлин Ганчев за коментар, той е бил ангажиран и в последствие не е спазил обещанието да върне обаждане. Павлин Ганчев се обади малко след като текстът бе публикуван, около 11 ч., а какво каза, вижте тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.