Търсене

ЦИК започна регистрация на партиите и коалициите за местните избори

Емилия Димитрова
Издигат независими кандидати за кмет в три севлиевски села

Избори, снимка: архив "Севлиево онлайн"

От днес Центрпалната избирателна комисия (ЦИК) регистрира партиите и коалициите за участие в местните избори през октомври тази година. Крайният срок за приключване на регистрацията е 13 септември, след което започва регистрацията в Общинските избирателни комисии (ОИК).

Ргистрацията в ОИК на партии, коалиции и инициативни комитети приключва на 18 септември в 17.00 часа. 

На 9 септември т.г. Общинската избирателна комисия, която трябва да произведе изборите за кмет на община, кметове на населени места и общински съветници за община Севлиево, встъпва в правомощия. Тя бе назначена с решение на ЦИК от 22 август т.г. 

Председател на комисията е Павлина Гатева, предложение на ГЕРБ-СДС. Комисията ще има четирима заместник-председатели, колкото е максимума, позволен от закона - Николина Николова, Добринка Иванова, Радослав Колев и Сабие Ходжева. Секретар е Теодор Георгиев. Членове на ОИК-Севлиево са Явор Яворов Памукчиев, Маруся Минчева, Моника Стефанова, Панчо Вълчев и Димитър Гатев. 

Решението за назначаване на ОИК-Севлиево почива изцяло на постигнатото по време на консултациите за състава на комисията, които се проведоха на 17 август т.г. при кмета на общината.

На 27 септември ще стане ясно кои са кандидатите за кмет на община Севлиево, общински съветници и кметове на села.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!