Търсене
След среща между областните управители на Габрово и Разград Ралица Манолова и д-р Дeян Димитров

Туристическа стратегия ще очертае сътрудничеството между областите в Северен Централен район

Туристическа стратегия ще очертае сътрудничеството между областите в Северен Централен район

Областните управители на Габрово и Разград Ралица Манолова и Деян Димитров, снимка: Областна администрация Габрово

Областните управители на Габрово и Разград Ралица Манолова и д-р Дeян Димитров са обсъдили необходимостта от бъдещо сътрудничество в областта на туризма, което да разкрива потенциала на областите в Северен централен регион - Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра, съобщават от Областна администрация Габрово.

Инициативата за разработване на цялостна туристическа стратегия, а не за определена област, е на областния управител на Разград Диян Димитров. До момента тя е получила подкрепа от колегите му от Велико Търново, Русе и Силистра, а след срещата с Ралица Манолова подкрепа има и от Габрово, става ясно от прессъобщение от Областта. 

Изображение - 10322Работна среща между екипи на областните администрации в Габрово и Разград, снимка: Областна администрация Габрово  

Манолова е заявила подкрепата си, като е подчертала важността на съвместната работа между институциите на всяко ниво и във всяко направление "за да има устойчивост на идеите и резултат, който да остане за поколенията". ”Това не е кратък процес - полагат се усилия, които се натрупват във времето, създават се взаимоотношения, механизми, начини на работа. Затова приветствам идеята за сътрудничество и ако искаме дадена цел да бъде постигната, то трябва да работим по този начин - заедно!“, е споделила областният управител на Габрово. Според нея за един добър резултат са нужни много средства, но преди тях трябват ясни идея, цел, добър екип и адекватна организация. Когато всичко това е налице, ще се намери и финансиране, убедена е Ралица Манолова. 

Областните управители са обсъдили добри практики в областта на културата, работата с неправителствените организации като обединяващо звено между институциите и бизнеса за решаване на различни наболели проблеми и реализиране на обществено значими каузи. Договорени са и следващи разговори с представители на културни институти от двете области, а дотогава предстои да се състави работна група, която да започне да работи в конкретика по изготвянето туристическата стратегия. В нея ще участват областните управители от Северен централен регион, експерти от Областните администрации, а при необходимост ще бъдат привлечени външни консултанти. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!