В галерия „Видима" гостува сдружение на руските художници

Изложбата, озаглавена „От цялото сърце” или „От всего сердца”, потапя в дълбоката руска душевност. В платната на руските художнички има носталгичен поглед към родината и впечатляващи пейзажи, вдъхновени от прекрасната българска природа.

Сдружението на руските художници в България е създадено от Татяна Пачгина, Олга и Владимир Рибакови през 2017 г. През миналата година те успешно представят изложби в София, Велико Търново, Русе и Бургас. В сдружението има художници, които сега започват да се учат и такива, които рисуват от години. Възрастовият диапазон също е широк - от младежи на 18-годишна възраст до 70-годишни. Творят в различни стилове, но намират едно общо вдъхновение - България.

Началото на сдружението започва от обща изложба на основателките Татяна и Олга. С помощта на социалните мрежи то се разраства бързо и към него се присъединяват много други творци, които носят Русия и руската култура в душата и корена си. За изминалата година с голям успех бяха показани изложби във Велико Търново, Бургас, Русе, Ямбол.  

Тази година започна с голяма изложба в Руски Културно Информационен Център София, последва изложба в Орешака, а след изявата в Севлиево, предстоят още изложби във Велико Търново, Бургас, Русе и други градове.

Сдружението наброява повече от 40 художници от цялата страна. По думите на председателя Олга Рибакова тази цифра не е окончателна, тъй като "България и природата предразполагат към творчество". Сдружението обединява както професионални художници, получили академично образование, така и любители, които обаче показват голямо желание и развитие. Всеки може да научи нещо от другите.

Дейността на сдружението не се ограничава само с провеждането на изложби, подчертава Олга. Това е платформа за културен обмен между България и Русия.

С изложбата "От цялото сърце" галерия "Видима" ще запознае севлиевци с едни от главните фигури и основатели на сдружението - Олга Рибакова, Татяна Пачгина, Татяна О'Махони, както и с техните прекрасни впечатления от България и красивите спомени от Русия.

Откриването е на 14 май 2019г. от 17:30 ч. 

Колкото е по-цветно, толкова повече това е Стефка Николова
Култура
Галерия "Видима" представя "Дива череша" и Мариета Милева Чони
Култура
Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"
Култура
В Историческия музей се открива изложба "Поетът с ватенката"
Култура
В галерия „Видима" гостува сдружение на руските художници
Култура
Концерт на певците от музикалната школа на Цветан Цонев
Култура
Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Култура
Трето място за Ивайла Йонкова в национален конкурс за рисунка
Култура
Рисунки на севлиевчета са в музея в Хамада, Япония
Култура
Ирена Георгиева получи специалната награда на кмета на Дряново
Култура
130 г. от рождението на Чарли Чаплин в Музея на хумора и сатирата
Култура
Мартин Христов, на 6 г., за втори път получи награда "Захарий Зограф"
Култура
Ученици дават живот на камъка
Култура
Тамплиерите отличиха художници, нарисували "Рицарят в мен"
Култура
Галерия "Видима" откри изложба на Ненчо Русев
Култура
В галерия "Видима" - Ненчо Русев с живопис и пластика
Култура