Търсене

В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха поредните стажанти

В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха поредните стажанти

С изпълнителния директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев (най-вляво), самият той стажант преди години, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Поредна лятна стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима" приключи, а в последния работен ден на миналата седмица двайсетте стажанти, които това лято работиха в реална работна ср еда и участваха в различни проекти на компанията, си взеха довиждане със своите ръководители. 

Стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" е наречена „Път към успеха“ и то не случайно. Програмата е един от подходите, с които в "Идеал Стандарт-Видима" подбират квалифицирани кадри и по този начин дават възможност на младите хора да се развиват и изграждат кариерно.

Тази година 20 студенти в рамките на два месеца се „потопиха“ в реалната работна атмосфера в планиране на производството, механика и електротехника, логистика и дистрибуция, финанси, човешки ресурси и други.

Изображение - 9763

Стажантите на завода за санитарна керамика с ръководството на завода, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Въпреки, че не се състоя традиционното закриване на стажантската програма, не липсваха емоции в последния работен ден на младежите. От името на стажантите Петър Драганов и Теди Денчева изразиха своята благодарност, като сравниха стажа си с игра на шах: „Нашите ръководители ни научиха да правим възможно най-добрите ходове в краткия ни престой, за което сме им много благодарни. Това лято ние направихме нашия дебют и нашия първи ход в „Идеал Стандарт-Видима“. През тези два месеца имахме честта да наблюдаваме отблизо ходовете на нашите ръководители и да се учим от техните стратегии на тяхната „шахматна дъска“. Те успяха да ни подтикнат към самоусъвършенстване и ни накараха да тренираме умовете си. И сега, в края на програмата знаем, че най-добрата стратегия, която може да имаме за шах, е същата стратегия, която трябва да приложим и в живота: Никога не се предавай. Играй до последния си ход!“, казаха двамата млади, представители на целия екип  от стажанти.

Всички стажанти получиха сертификат за успешно завършен стаж с посланието: “Нека заедно градим бъдещето!“. А ръководителите ги изпратиха с пожелание за нови срещи следващото лято.

Стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" съществува от 2006 година. Началото обаче е от по-рано, когато стаж в заводите на фирмата са преминавали предимно студенти - деца на работещи в заводите. Днес стажантите на "Идеал Стандарт-Видима" са един от източниците на квалифицирани кадри за компанията, тъй като немалка част от тях след дипломирането си започват работа в нейните заводи. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!