В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха поредните стажанти
С изпълнителния директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев (най-вляво), самият той стажант преди години, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Поредна лятна стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима" приключи, а в последния работен ден на миналата седмица двайсетте стажанти, които това лято работиха в реална работна ср еда и участваха в различни проекти на компанията, си взеха довиждане със своите ръководители. 

Стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" е наречена „Път към успеха“ и то не случайно. Програмата е един от подходите, с които в "Идеал Стандарт-Видима" подбират квалифицирани кадри и по този начин дават възможност на младите хора да се развиват и изграждат кариерно.

Тази година 20 студенти в рамките на два месеца се „потопиха“ в реалната работна атмосфера в планиране на производството, механика и електротехника, логистика и дистрибуция, финанси, човешки ресурси и други.

Стажантите на завода за санитарна керамика с ръководството на завода, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Въпреки, че не се състоя традиционното закриване на стажантската програма, не липсваха емоции в последния работен ден на младежите. От името на стажантите Петър Драганов и Теди Денчева изразиха своята благодарност, като сравниха стажа си с игра на шах: „Нашите ръководители ни научиха да правим възможно най-добрите ходове в краткия ни престой, за което сме им много благодарни. Това лято ние направихме нашия дебют и нашия първи ход в „Идеал Стандарт-Видима“. През тези два месеца имахме честта да наблюдаваме отблизо ходовете на нашите ръководители и да се учим от техните стратегии на тяхната „шахматна дъска“. Те успяха да ни подтикнат към самоусъвършенстване и ни накараха да тренираме умовете си. И сега, в края на програмата знаем, че най-добрата стратегия, която може да имаме за шах, е същата стратегия, която трябва да приложим и в живота: Никога не се предавай. Играй до последния си ход!“, казаха двамата млади, представители на целия екип  от стажанти.

Всички стажанти получиха сертификат за успешно завършен стаж с посланието: “Нека заедно градим бъдещето!“. А ръководителите ги изпратиха с пожелание за нови срещи следващото лято.

Стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" съществува от 2006 година. Началото обаче е от по-рано, когато стаж в заводите на фирмата са преминавали предимно студенти - деца на работещи в заводите. Днес стажантите на "Идеал Стандарт-Видима" са един от източниците на квалифицирани кадри за компанията, тъй като немалка част от тях след дипломирането си започват работа в нейните заводи. 

 

Данъчните започват масови проверки за ДДС на вносни стоки
Бизнес
До март продължават компенсациите на индустрията заради цените на тока
Бизнес
„За по-добро здравеопазване“ инвестира „Идеал Стандарт-Видима“ през 2021 година
Бизнес
Мащабна трансформация и хитови продукти в завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт-Видима“
Бизнес
Електроразпределителните дружества искат компенсации за загубите, които понасят
Бизнес
Стартира 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021
Бизнес
В СЦДП демонстрираха иновативна система за цифрово измерване на дървесина
Бизнес
Днес в Севлиево отвори врати гастроном от веригата руски магазини "Березка"
Бизнес
Четири габровски дружества са заявили готовност за договор със студенти
Бизнес
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването, напомнят от НАП
Бизнес
До края на декември земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред
Бизнес
Лидл България подкрепя ИМКА в Габрово по програма "Ти и Lidl за по-добър живот“
Бизнес
Бизнес въпреки пандемията - милиони евро инвестиции и твърда лидерска позиция
Бизнес
Идеал Стандарт задава ново ниво на хигиена с решения за обществените санитарни помещения
Бизнес
Габрово е осма сред областите у нас по средна заплата
Бизнес
В Севлиево дойде наградата на МТСП за социално отговорен мениджмънт
Бизнес