В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха поредните стажанти
С изпълнителния директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев (най-вляво), самият той стажант преди години, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Поредна лятна стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима" приключи, а в последния работен ден на миналата седмица двайсетте стажанти, които това лято работиха в реална работна ср еда и участваха в различни проекти на компанията, си взеха довиждане със своите ръководители. 

Стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" е наречена „Път към успеха“ и то не случайно. Програмата е един от подходите, с които в "Идеал Стандарт-Видима" подбират квалифицирани кадри и по този начин дават възможност на младите хора да се развиват и изграждат кариерно.

Тази година 20 студенти в рамките на два месеца се „потопиха“ в реалната работна атмосфера в планиране на производството, механика и електротехника, логистика и дистрибуция, финанси, човешки ресурси и други.

Стажантите на завода за санитарна керамика с ръководството на завода, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Въпреки, че не се състоя традиционното закриване на стажантската програма, не липсваха емоции в последния работен ден на младежите. От името на стажантите Петър Драганов и Теди Денчева изразиха своята благодарност, като сравниха стажа си с игра на шах: „Нашите ръководители ни научиха да правим възможно най-добрите ходове в краткия ни престой, за което сме им много благодарни. Това лято ние направихме нашия дебют и нашия първи ход в „Идеал Стандарт-Видима“. През тези два месеца имахме честта да наблюдаваме отблизо ходовете на нашите ръководители и да се учим от техните стратегии на тяхната „шахматна дъска“. Те успяха да ни подтикнат към самоусъвършенстване и ни накараха да тренираме умовете си. И сега, в края на програмата знаем, че най-добрата стратегия, която може да имаме за шах, е същата стратегия, която трябва да приложим и в живота: Никога не се предавай. Играй до последния си ход!“, казаха двамата млади, представители на целия екип  от стажанти.

Всички стажанти получиха сертификат за успешно завършен стаж с посланието: “Нека заедно градим бъдещето!“. А ръководителите ги изпратиха с пожелание за нови срещи следващото лято.

Стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" съществува от 2006 година. Началото обаче е от по-рано, когато стаж в заводите на фирмата са преминавали предимно студенти - деца на работещи в заводите. Днес стажантите на "Идеал Стандарт-Видима" са един от източниците на квалифицирани кадри за компанията, тъй като немалка част от тях след дипломирането си започват работа в нейните заводи. 

 

20 студенти започнаха летен стаж в „Идеал Стандарт – Видима“
Бизнес
Билковите води и продукти на InaEssentials вече се предлагат в Севлиево
Бизнес
Together World Tour - Ideal Standard предприема околосветско пътуване
Бизнес
Фирмите подават заявления за трета фаза от подкрепата с оборотен капитал
Бизнес
До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за започване на собствен бизнес
Бизнес
В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха поредните стажанти
Бизнес
Утре в Берлин - втората спирка на Together World Tour
Бизнес
Различни с новия копринено черен цвят на Идеал Стандарт
Бизнес
Идеал Стандарт вдъхновява с премиерата на уникални събития
Бизнес
Михаил Йонков и Ренета Николова са новите президенти на Ротари и Интеракт
Бизнес
Започва кандидатстването за стипендиите на сдружение "Севлиево 21 век"
Бизнес
"Силата да помагаш" донесе в Севлиево титлата "Инвеститор в обществото"
Бизнес
Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес ще ръководят съвместно "Идеал Стандарт Интернешънъл"
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - успешен старт и перспективи за 2021
Бизнес
Работна група изготвя списък на свързани със санкционираните от САЩ
Бизнес
Нови инвестиции за 6 млн. лв. в завода за арматура в Севлиево
Бизнес