Търсене

В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха стажантите от 2017-та

В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха стажантите от 2017

Днес ръководителите на отдели и дирекции в "Идеал Стандарт-Видима" АД се събраха, за да изпратят стажантите на компанията за 2017 година. Церемонията по закриването на тазгодишната стажантска програма традиционно премина емоционално, но и твърде полезно. В открит разговор с ръководството на компанията самите стажанти споделиха впечатленията си от организацията на работата на различни позиции в заводите на компанията, задаваха въпроси и отговаряха на такива. 

Оказа се, че ръководителите също има какво да научат от лятното попълнение в "Идеал Стандарт-Видима". Какво ви хареса, какво бихте променили, кое ви провокира, от какво сте най-доволни, бихте ли се върнали в нашите заводи са само част от въпросите, които задаваха на стажантите. Някои от младите хора вече имат опит в стажантската програма на дружеството и бяха по-смели в преценките си, други, начинаещите, бяха по-плахи. Но над всички витаеше атмосфера на приятелство и оптимизъм, от което бе ясно, че и двете страни са удовлетворени от програмата.

Изображение - 1824

Двайсет стажанти работиха през летните месеци в заводите на "Идеал Стандарт-Видима". Те бяха разпределени в отделите "Финансово обслужване", "Техническо развитие", "Eлектротехника", "Информационни технологии", "Организиране и планиране на производството", "Управление на материалите", "Логистика", в IT-сектора. Всички стажанти са студенти в български и чуждестранни университети, а за да бъдат наети те трябваше да имат много добър успех за последните два семестъра и да владеят английски език.

Изображение - 1825

Днес стажантите бяха поздравени от Ярослав Дончев - председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД и Милена Богданова - директор "Човешки ресурси" за Източна Европа. "Благодарим, че бяхте част от нашия екип. Тази програма ми е скъпа, защото самият аз съм бил стажант в компанията", сподели г-н Дончев, когото стажантите помолиха да отвори шампанско по случай закриването на програмата. "Не знаех, че ще започнем с шампанско", пошегува се Милена Богданова, чиято е отговорността за подбора на кадрите в компанията и която винаги е споделял позитивното си отношение към стажантската програма, чрез която в компанията са започнали и продължават да работят немалко специалисти.

Изображение - 1826

Стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" в този си формат съществува от 2006 година. Началото обаче е от по-рано, когато стаж в заводите на фирмата са преминавали предимно студенти - деца на работещи в заводите. Днес стажантите на "Идеал Стандарт-Видима" са един от източниците на квалифицирани кадри за компанията, тъй като немалка част от тях след дипломирането си започват работа в трите й завода, в които работят 3200 души, което прави компанията най-големия работодател в региона. 

написано от Емилия Димитрова

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!