В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха стажантите от 2017-та

Днес ръководителите на отдели и дирекции в "Идеал Стандарт-Видима" АД се събраха, за да изпратят стажантите на компанията за 2017 година. Церемонията по закриването на тазгодишната стажантска програма традиционно премина емоционално, но и твърде полезно. В открит разговор с ръководството на компанията самите стажанти споделиха впечатленията си от организацията на работата на различни позиции в заводите на компанията, задаваха въпроси и отговаряха на такива. 

Оказа се, че ръководителите също има какво да научат от лятното попълнение в "Идеал Стандарт-Видима". Какво ви хареса, какво бихте променили, кое ви провокира, от какво сте най-доволни, бихте ли се върнали в нашите заводи са само част от въпросите, които задаваха на стажантите. Някои от младите хора вече имат опит в стажантската програма на дружеството и бяха по-смели в преценките си, други, начинаещите, бяха по-плахи. Но над всички витаеше атмосфера на приятелство и оптимизъм, от което бе ясно, че и двете страни са удовлетворени от програмата.

Двайсет стажанти работиха през летните месеци в заводите на "Идеал Стандарт-Видима". Те бяха разпределени в отделите "Финансово обслужване", "Техническо развитие", "Eлектротехника", "Информационни технологии", "Организиране и планиране на производството", "Управление на материалите", "Логистика", в IT-сектора. Всички стажанти са студенти в български и чуждестранни университети, а за да бъдат наети те трябваше да имат много добър успех за последните два семестъра и да владеят английски език.

Днес стажантите бяха поздравени от Ярослав Дончев - председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД и Милена Богданова - директор "Човешки ресурси" за Източна Европа. "Благодарим, че бяхте част от нашия екип. Тази програма ми е скъпа, защото самият аз съм бил стажант в компанията", сподели г-н Дончев, когото стажантите помолиха да отвори шампанско по случай закриването на програмата. "Не знаех, че ще започнем с шампанско", пошегува се Милена Богданова, чиято е отговорността за подбора на кадрите в компанията и която винаги е споделял позитивното си отношение към стажантската програма, чрез която в компанията са започнали и продължават да работят немалко специалисти.

Стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" в този си формат съществува от 2006 година. Началото обаче е от по-рано, когато стаж в заводите на фирмата са преминавали предимно студенти - деца на работещи в заводите. Днес стажантите на "Идеал Стандарт-Видима" са един от източниците на квалифицирани кадри за компанията, тъй като немалка част от тях след дипломирането си започват работа в трите й завода, в които работят 3200 души, което прави компанията най-големия работодател в региона. 

написано от Емилия Димитрова

Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес ще ръководят съвместно "Идеал Стандарт Интернешънъл"
Бизнес
Идеал Стандарт вдъхновява с премиерата на уникални събития
Бизнес
"Силата да помагаш" донесе в Севлиево титлата "Инвеститор в обществото"
Бизнес
Фирмите подават заявления за трета фаза от подкрепата с оборотен капитал
Бизнес
До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за започване на собствен бизнес
Бизнес
Together World Tour - Ideal Standard предприема околосветско пътуване
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - успешен старт и перспективи за 2021
Бизнес
Михаил Йонков и Ренета Николова са новите президенти на Ротари и Интеракт
Бизнес
Работна група изготвя списък на свързани със санкционираните от САЩ
Бизнес
В АПИ бяха отворени офертите за избор на строител на тунел под Шипка
Бизнес
Различни с новия копринено черен цвят на Идеал Стандарт
Бизнес
Нови инвестиции за 6 млн. лв. в завода за арматура в Севлиево
Бизнес
Утре в Берлин - втората спирка на Together World Tour
Бизнес
15 проекта за баня бяха отличени снощи в 17-тото издание "Баня на годината"
Бизнес
НАП въвежда двойна защита при плащанията през виртуален ПОС
Бизнес
20 студенти започнаха летен стаж в „Идеал Стандарт – Видима“
Бизнес