Търсене

В Севлиево дойде наградата на МТСП за социално отговорен мениджмънт

В Севлиево дойде наградата на МТСП за социално отговорен мениджм

Емил Гатев получава отличието от заместник-министър Иван Кръстев, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

На 4 януари в Министерство на труда и социалната политика бяха връчени първите годишни награди в областта на корпоративната социална отговорност за 2021 г. С призовете бяха отличени добрите практики на социално отговорния мениджмънт на компаниите и ангажираността им с различни социални каузи, които благоприятстват развитието на служителите, околната среда и обществото.

Наградите бяха връчени в три категории: „Човешки ресурси“, "Общество" и "Околна среда". 

Изображение - 10209

Безапелационнен победител за отличието в категория "Общество" е позиционираната в Севлиево "Идеал Стандарт-Видима", която получи поредното признание за своята социална отговорност и работа в подкрепа на нуждаещите се. 

Призът бе връчен на Емил Гатев, директор на завода за производство на санитарна арматура, от заместник-министър Иван Кръстев. Наградата е високо признание за дарителската подкрепа на компанията в сферите здравеопазване, образование, изкуство, култура и спорт.

„Ние сме най-голямата компания в Област Габрово и осъзнаваме, че имаме голям ангажимент към обществото и региона, където оперираме. Доказателство за това е огромният ни принос към развитието на различни сфери в обществения живот“, каза Емил Гатев при получаването на наградата.

В категория „Човешки ресурси“ победител е „Съюз на пивоварите в България“ с проект, посветен на устойчивото развитие на социалния диалог и колективното трудово договаряне. Приз за второ и трето място получиха „Кауфланд България“ и Областна администрация Ловеч.

В категория „Околна среда“ наградите връчи Петър Начев, директор на дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции“ в Министерството на труда и социалната политика. Победител в категорията стана „Гопет Транс“ ЕООД с проект за намаляване на въглеродните емисии в сферата на транспорта и логистиката. На второ и трето мяст

„Корпоративната социална отговорност е тема, която ще набира все по-голяма популярност и ще търси своето място в нашето ежедневие с все по-голяма настойчивост. В последните години все повече компании и структури на публичния и гражданския сектор осъзнават, че най-висока възвращаемост имат инвестициите в развитието на техните служители и за изпълнението на каузи, които повишават качеството на живот и подпомагат социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие на обществото“, заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков още в началото на церемонията. 

Изображение - 10210

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.