В Севлиево няма търговски обекти, подлежащи на затваряне

Няма търговски обекти, които подлежат на затваряне на територията на община Севлиево, става ясно от списъците на обекти, чиято дейност ще бъде спряна за един месец.

От 1 януари 2018 г. на интернет страницата на НАП са достъпни списъци на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение. В специално създадена рубрика клиентите на администрацията ще могат да извършвате справка за всеки обект, както и за тези, в които органите по приходи на НАП са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС, което е предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

С цел оптимизиране на контролната дейност принудителната административна мярка ще се прилага и към трето лице, когато към момента на запечатване обекта или обектите се стопанисват от това трето лице и то знае, че обектът ще бъде запечатан. А с публикуването на списъците с подлежащите на затваряне обекти н Интернет, се предполага, че за мярката се знае, смятат от НАП. Друг начин за ивестяване и поставянето на лепенка на входа на съответния търговски обект.

Последното е заради опитите на търговци да заобикалят запечатването на обект като прехвърлят в рамките на един ден стопанисването на съответния обект на друго юридическо лице, включително преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с наемодатели и доставчици. С последните промени в ЗДДС бе прието, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва.

 

ОИЦ представя възможностите за еврофинансиране през 2018 г.
Бизнес
14 200 лв. в подкрепа на Полицията събра "Севлиево 21 век"
Бизнес
Оф роуд център „Екстрийм“ бе осветен, вече работи с клиенти
Бизнес
В Севлиево няма търговски обекти, подлежащи на затваряне
Бизнес
Караниколов: Ефектът от приватизацията се вижда в Севлиево
Бизнес
"Изипей" поема касите за комунални плащания на пл. "Свобода"
Бизнес
Камарата на архитектите изнесе заседание в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Общините от габровско се представиха в изложение по туризъм
Бизнес
Севлиево "бие" Габрово по средна заплата и ръст на инвестиции
Бизнес
Още 30 дни за участие в "Баня на годината 2017"
Бизнес
Избран е изпълнител за ремонта на довеждащия водопровод
Бизнес
Борисов идва утре по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
"Паралел" ЕАД с отличие за "Износител на 2017 г." на БКДМП
Бизнес
В книжарници "Детски свят" - играчките, които можете да си позволите
Бизнес
"Паралел" ЕАД е TRUE LEADERS
Бизнес
Сертификатът на ДРЛ "Росица" е възстановен
Бизнес