Търсене

Виана, Далия и Андрей представиха "Upstream voices“ в националния конкурс "Песенна палитра“

Севлиево онлайн
Виана, Далия и Андрей представиха

В началото на март т.г. Виана Колева, Далия Ковачева и Андрей Видев участваха в десетото издание на националния конкурс за млади изпълнители "Песенна палитра“, чийто домакин бе Карлово. Конкурсът е включен в календара на Министерство на културата и в него участват деца и младежи от 31 града.

Изпълнени бяха над 200 песни, разделени в категориите "песен на български език“ и "фолклор и песен на фолклорна основа“.

Виана Колева, солистка на вокална формация "Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова спечели първа награда, диплом и красива статуетка във втора възрастова група в категорията "песен на български език“, с атрактивното изпълнение на песента "Жена на всички времена“ из репертоара на Петя Буюклиева.

Жизнерадостното изпълнение на малката певица бе оценявано от жури в състав: Маргарита Хранова, Хайгашод Агасян, Нели Андреева, Светослав Лобошки, Ганчо Гавазов, Жанина Янкулова, Ефтим Чакъров, Стела Дойкова, Асен Митев, Милена Добрева, Дани Илиева и Симона Станоева.

В трета възрастова група се състезава Андрей Видев - гласовитото момче от Горна Оряховица, който получи втора награда за емоционалното и сърдечно изпълнение на популярния хит на Георги Христов "Нямам нужда от много приятели“.

Далия Ковачева от Габрово се изяви в пета възрастова група и впечатли журито с прекрасна визия и с популярната песен на Мария Илиева по музика на Рафи Жамакорцян "Остани тази нощ“. На гала концерта тя бе удостоена с втора награда, диплом и статуетка.

Много участници в конкурса избраха да участват с хита на Мария Илиева, но изпълнението на Далия беше най- вълнуващо и музикално. Всички певци бяха допуснати за участие в конкурса "Песенна палитра“ след предварителна селекция с видеозапис на представените песни.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.