Търсене

Виана Колева - две първи места и огромни купи за големия й глас, с който покори публиката в Рим

Севлиево онлайн
Виана Колева - две първи места и огромни купи за големия й глас, с който покори публиката в Рим

Виана, снимка: Илиян Гъбенски

Деветгодишната Виана Колева, солистка на вокална формация "Upstream Voices" спечели две първи награди, придружени с огромни купи и силните аплодисменти на публиката в театър "Гионе“ в Рим, където се проведе Международния Арт фестивал Creativa Senza Frontiere (Tворчество без граници). Още една първа награда донесе изпълнител, който работи под ръководството на музикалния педагог Ценка Горалова -  Мелани Йонкова от Габрово впечатли журито на Международния фестивал на изкуствата "Magia Italiana”, който се проведе в Римини, Италия.

Конкурсът Creativa Senza Frontiere (Tворчество без граници) се организира и е по идея на Татяна и Микеле Пома. Те бяха поканили деца и младежи от 17 държави. Ръководител на българската група, с участници от шест български града, бе Петя Данданова, представител на Арт компания "Нови звезди“. 

Малката гласовита севлиевка Виана се представи с песните "Арлекино“ от репертоара на Алла Пугачова и популярния джаз стандарт "It don‘t mean a thing”. Виана се завърна и с две награди от участието си в две направления на Международният арт фестивал ,,Karnolsky Summer Camp 2023” в Слънчев бряг. Тя участва във фестивала по покана на арт център "Кърнолски“ с артистичен директор Димитър Кърнолски.

Фестивалът е с конкурсен характер, председател на журито беше Етиен Леви, който лично връчи първата награда на Виана. 

Мелани Йонкова пътува до Римини по покана на Снежана Полихронова и Димитър Кърнолски - основатели и ръководители на арт център "Кърнолски“ и създатели и организатори на фестивали в Италия.

Мелани спечели първа награда в първа възрастова група с песните "Once upon a December” от филма "Анастасия“ и "Към незнаен свят“ от анимационния филм "Замръзнало-то кралство 2“. Мелани се завърна и с трета награда от Международния арт фестивал "Karnolsky Summer Camp 2023” в Слънчев бряг, както и с званието лауреат на Международния конкурс за вокално и танцово изкуство "Бъди звезда 2023“, който се проведе във Варна. Там тя се представи в направление "филмова музика и мюзикъл“.

За първи път на конкурсния подиум  във Варна се качи и седемгодишната Сияна Цанкова. Тя участва в първа възрастова група с песните "Детска планета“, популярния хит на Крисия Тодорова от детската "Евровизия“ и "Три желания“. Малката солистка на "Upstream Voices" получи две дипломи - дипломант трета степен, с пожелание да покорява нови сцени и да успява да преодолява сценичната треска и вълнение на всички свои бъдещи изяви.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!