Търсене

Villeroy & Boch завърши придобиването на всички компании на Ideal Standard

Villeroy & Boch завърши придобиването на всички компании на Ideal Standard

Villeroy & Boch успешно завърши процеса по придобиване на всички компании на Ideal Standard Group, съобщиха на 29 февруари 2024 г. от компанията. Ideal Standard ще бъде интегрирана като отделна част от групата на Villeroy & Boch Group, след като бяха получени всички необходими одобрения от антитръстовите институции, уточняват оттам.

С интеграцията Villeroy & Boch ще се нареди сред най-големите производители на продукти за баня в Европа, с над 13 000 служители, с глобална производствена и дистрибуторска мрежа, а новопридобитата Ideal Standard допълва отлично бизнес модела на Villeroy & Boch, се казва в прессъобщение, разпространено вчера от централата на новия собственик. Допълващите се силни страни на двете компании на регионално ниво, стратегиите за продажби, продуктово и бранд портфолио ще повишат конкурентоспособността на групата, се казва в същото.

Съставът на Управителния съвет на Villeroy & Boch AG остава същия под ръководството на Габи Шуп (Gabi Schupp), Главен изпълнителен директор. Ян Петер Тевес ще продължи да ръководи бизнеса на Ideal Standard и ще рапортува на Габи Шуп.

С придобиването на Ideal Standard ние систематично следваме нашия стратегически път на растеж, разширявайки основния си бизнес и засилвайки международното си присъствие. Ние твърдо вярваме, че бизнес културите на двете компании ще се съчетаят добре. В допълнение към нашите традиционни марки, ние споделяме общи ценности, включително отдаденост към високото качество и обслужване, стремеж към съвършен дизайн и иновации. Бихме искали да приветстваме с Добре дошли! нашите нови колеги и с нетърпение очакваме заедно да изградим нашето съвместно бъдеще, коментира Габи Шуп, главен изпълнителен директор на Villeroy & Boch AG.

Придобиването на Ideal Standard е най-голямата сделка от такъв тип в историята на Villeroy & Boch. Интеграцията ще ни позволи да бъдем по-гъвкави в една постоянно предизвикателна пазарна среда, да работим в синергия и да положим основите на бъдещ печеливш растеж, добави Андреас Шмид, председател на Надзорния съвет на Villeroy & Boch AG.

Ние очакваме с нетърпение да работим заедно като част от Villeroy & Boch Group. По-силното регионално присъствие, нашият обединен опит в бизнеса с клиентите, проектният бизнес, както и нашият отлично позициониран бизнес със смесители са само някои примери за огромния потенциал, който ще разгърнем с нашите клиенти, нашите партньори и нашите служители, каза Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard International N.V.

Обединената компания ще запази своите брандове в бъдеще. Ideal Standard ще бъде интегриран в организацията като отделен клон. Метлах ще остане централа на Villeroy & Boch Group, а Ideal Standard ще продължи да се управлява от Брюксел.

Villeroy & Boch е един от най-големите водещи световни марки за керамични продукти. Основана е през 1748 г. Централата и се намира в Метлах, Германия. Компанията е семеен бизнес символ на иновации, традиция и стилVilleroy & Boch е известна лайфстайл марка, представена в 125 страни с продукти в категории Bathroom & Wellness и Dining & Lifestyle.

 

 

Коментари (1)
Подредба: Сортирай
  • 1 Аватар - Mr D Stocker
    Mr D Stocker

    Good or bad for our town? Only time will allow us the discover.

    I hope good for the benefit of the servants.

Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.