Търсене

Води висотата на въображението и стремежа към собствен стил - 59 проекта се състезават за приза Ideal Standard Баня на годината

На 25 април обявяват победителите на официална церемония
Води висотата на въображението и стремежа към собствен стил - 59 проекта се състезават за приза Ideal Standard Баня на годината

Юбилейното 20-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината привлече за участие утвърдени професионалисти, работещите в сферата на интериорния дизайн и прохождащи млади дизайнери, търсещи възможност за изява.

До крайния срок са предадени 59 проекти в двете категории, които тази година провокираха дизайнерите. В категорията „3D проект с Atelier Collections“, където водещи са висотата на въображението, стремежа за изява и амбицията да провокираш дори себе си, подадените за участие проекти са 33.

Във втората категория „Идеалната реализирана баня“ 26 проекта се включиха в конкурса. Голямото разнообразие на проектите показва многокатегорийното приложение на продуктите на  Ideal Standard, а едновременно с това решенията придават собствен стил на мястото, било то жилище, хотел, офис пространство.

Търси се идеалната баня, може да участват и собственици на жилища: Ideal Standard обяви за 20 път началото на "Баня на годината" - тук

В конкурса могат да участват архитекти, интериорни дизайнери, студенти, както и всеки, които има интерес към проектирането и обзавеждането на пространството баня.

От 21 март започна гласуването на жури и медии. Те ще изберат своите фаворити до 3 април в онлайн платформа без да виждат кой е автор на проекта. От 4 април проектите ще бъдат оценявани и от публиката.

На 25 април на официална церемония ще станат ясни победителите в 20-то издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината. Класираните на първо място от жури, медии и публика ще посетят столицата на дизайна - Милано. На тридневен семинар с Роберто Паломба в дизайн центъра на Ideal Standard призьорите ще бъдат посветени в тенденциите и ролята на дизайна на банята в живота на хората. Отличените на второ място ще посетят двудневен семинар в Ideal Standard Център за обучение в Севлиево. Те ще бъдат посветени в процеса на индустриализация на продуктите за баня, тънкостите в производството и ще се запознаят с голяма част от портфолиото на компанията. Авторите на проектите, класирани на трето място ще получат предметна награда – иновативната термостатна душ система ALU+ в цвят розе, носител на престижната награда iF Design.

Конкурсът Баня на годината е сред най-успешните и дълго провеждани състезания за интериорен дизайн в България. През годините е преминал през редица етапи на развитие, но основната му цел е да бъде платформа за изява, утвърждаване и трамплин за реализация на българските архитекти и интериорни дизайнери“, каза Христо Караиванов, директор „Търговска организация - Източна Европа“, при обявяване на юбилейния конкурс. Има и още - от компанията организатор винаги са стояли зад идеята да се издигне отношението към банята на друго ниво. Затова според Караиванов „чрез нашите продукти, които са водещи при създаването на проектите, се стремим да изграждаме и издигаме културата на банята.“

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!