Ярослав Дончев получи статуетката "Икар"
Министърът на икономиката връчва отличието на Ярослав Дончев

Вчера Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт - Видима“ АД, получи голямата награда „Икар“ на  Българска стопанска камара. Отличието се присъжда за принос в развитието на икономиката на България и вчера бе връчено лично от министъра на икономиката Емил Караниколов.

„Радвам се, че на „Идеал Стандарт - Видима“ ще връча наградата, защото имам приятелски чувства към тях. Надявам се отново да ме поканят при откриването на нови инвестиционни проекти“, заяви министър Караниколов при връчването на наградата.

Ярослав Дончев благодари на Българска стопанска камара и поздрави всички отличени компании. „Наградата на Камарата е признание за развитието и постиженията на „Идеал Стандарт - Видима“ в Севлиево, зад които стоят труда и отдадеността на близо 3300 работници и служители на компанията. През 2005 година, когато се учредяват наградите, един от първите носители на статуетка „Икар“ е тогавашният кмет на Севлиево Йовко Йовков за принос при осигуряване на благоприятна среда за привличане на чуждестранни инвестиции. Днес, 13 години по-късно, мога да ви уверя, че когато бизнес, браншови организации, местни и национални държавни институции работят в партньорство, то неминуемо допринасят за развитието на икономиката в България!“,  заяви Дончев.

Маргарита Попова, Емил Караниколов, Ярослав Дончев

Отличените компании поздрави генералният директор на най-голямата и влиятелна бизнес организация в Европа BusinessEurope - Маркус Байрер, Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-то НС, членове на УС на БСК акад. Стефан Воденичаров, Радосвет Радев, Величко Александров и проф. д-р Марин Христов, Маргарита Попова -заместник-председател на БСК и Добри Митрев, заместник - главен секретар на Камарата.

Наградите „ИН-5“ на Българска стопанска камара отразяват петте основни стълба на икономическия просперитет – индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива. Това са и петте категории, в които отличията са в три степени: диплом и реверен знак; диплом и почетен сребърен знак и голямата награда – статуетката “Икар”, изработена от талантливия български скулптор Слави Минеков. 

Светлана Георгиева е лектор в "Двигатели на растежа"
Бизнес
Остават 10 дни за ползване на отстъпка върху дължимия данък
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - на изложението „Образование и кариера“
Бизнес
Депото за отпадъци е с нов управител от вчера
Бизнес
Бляскава вечер за 15-тата церемония "Баня на годината"
Бизнес
По-нисък данък за такситата, ще спестяват по 8.33 лв. на месец
Бизнес
Каузата на Ротари Севлиево за 2019 г. - нова детска площадка
Бизнес
45-милионното изделие – дарение за Дандолови къщи
Бизнес
Нови дървета в алеята на Ротари, заради 144 г. Ротари Интернешънъл
Бизнес
След „25 години обединени за Севлиево“ – доброто продължава
Бизнес
Lidl в Севлиево затваря за два дни заради обновяване на магазина
Бизнес
Втори мандат за Емил Гатев като председател на "Севлиево 21 век"
Бизнес
"Капман грийн енерджи" ще строи соларен парк в бившия завод "Севко"
Бизнес
Данни за плащания към физически лица се подават до 15 март
Бизнес
IDEAL STANDARD е любима марка на българите в стоки за бита
Бизнес
С. Георгиева: Хората са в основата на растежа на компаниите
Бизнес