Ярослав Дончев получи статуетката "Икар"
Министърът на икономиката връчва отличието на Ярослав Дончев

Вчера Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт - Видима“ АД, получи голямата награда „Икар“ на  Българска стопанска камара. Отличието се присъжда за принос в развитието на икономиката на България и вчера бе връчено лично от министъра на икономиката Емил Караниколов.

„Радвам се, че на „Идеал Стандарт - Видима“ ще връча наградата, защото имам приятелски чувства към тях. Надявам се отново да ме поканят при откриването на нови инвестиционни проекти“, заяви министър Караниколов при връчването на наградата.

Ярослав Дончев благодари на Българска стопанска камара и поздрави всички отличени компании. „Наградата на Камарата е признание за развитието и постиженията на „Идеал Стандарт - Видима“ в Севлиево, зад които стоят труда и отдадеността на близо 3300 работници и служители на компанията. През 2005 година, когато се учредяват наградите, един от първите носители на статуетка „Икар“ е тогавашният кмет на Севлиево Йовко Йовков за принос при осигуряване на благоприятна среда за привличане на чуждестранни инвестиции. Днес, 13 години по-късно, мога да ви уверя, че когато бизнес, браншови организации, местни и национални държавни институции работят в партньорство, то неминуемо допринасят за развитието на икономиката в България!“,  заяви Дончев.

Маргарита Попова, Емил Караниколов, Ярослав Дончев

Отличените компании поздрави генералният директор на най-голямата и влиятелна бизнес организация в Европа BusinessEurope - Маркус Байрер, Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-то НС, членове на УС на БСК акад. Стефан Воденичаров, Радосвет Радев, Величко Александров и проф. д-р Марин Христов, Маргарита Попова -заместник-председател на БСК и Добри Митрев, заместник - главен секретар на Камарата.

Наградите „ИН-5“ на Българска стопанска камара отразяват петте основни стълба на икономическия просперитет – индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива. Това са и петте категории, в които отличията са в три степени: диплом и реверен знак; диплом и почетен сребърен знак и голямата награда – статуетката “Икар”, изработена от талантливия български скулптор Слави Минеков. 

Ideal Standard ще откупи идеята за баня на хотел "Странноприемница"
Бизнес
Къде се корени успеха на "Идеал Стандарт-Видима"?
Бизнес
Работодатели и търсещи работа се срещнаха в трудова борса
Бизнес
„Севлиево 21 век“ влезе в 25-та си година
Бизнес
Проектантите на най-добрите бани за 2017 триумфираха снощи
Бизнес
Публиката вече може да гласува за "Баня на годината 2017"
Бизнес
Николай Апостолов става прокурист на "Севлиевогаз 2000"
Бизнес
Бизнесът: И големи ученици в дните за кариерно ориентиране
Бизнес
"Идеал Стандарт-Видима" показа как си партнира с училището
Бизнес
До днес се участва в „Ideal Standard Баня на годината 2017“
Бизнес
Започва проучване за потребностите на бизнеса от работна сила
Бизнес
Почетен плакет за заслуги получи инж. Красимир Копчев
Бизнес
Американският Anchorage купува "Идеал Стандарт - Видима"
Бизнес
Ярослав Дончев получи статуетката "Икар"
Бизнес
Сп. „Туризъм и отдих“ връчи приз на „Идеал Стандарт Видима“
Бизнес
„Проджект Планинг енд мениджмънт“ ще проектира велоалеята
Бизнес