Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес ще ръководят съвместно "Идеал Стандарт Интернешънъл"
Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес

Идеал Стандарт Интернешънъл, един от водещите производители в света на висококачествени решения за баня за частни и обществени сгради, обяви, че възнамерява да назначи Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес съвместно да ръководят групата в позицията на главни изпълнителни директори след напускането на Торстен Тюрлинг.

През октомври 2018 г. Ян Питер Тевес се присъединява към Идеал Стандарт Интернешънъл като главен търговски директор. Йонас Нилсен става част от компанията през януари 2019 г. като главен производствен директор. В резултат на реорганизацията на групата на бизнес сегменти през септември 2020 г., Йонас Нилсен поема поста Президент „Санитарна керамика“, а Ян Питер Тевес като Президент „Фитинги“ в допълнение към ролята си на главен търговски директор.

С организирането на компанията на сегменти успешно завърши една по-голяма трансформация в Идеал Стандарт Интернешънъл. Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес имаха водеща роля за тази промяна. Днес, производствените мощности са технологично усъвършенствани, бизнесът е по-ефективен и адаптивен, за да отговори на очакванията на клиентите, брандовете са по-разпознаваеми като лидери на иновация и дизайн. Новото лого, въведено за първи път през 2017 г., се превърна в утвърдена търговска марка и символ на фирмената култура "Together for Better".

Преди да се присъедини към Ideal Standard, Ян Питер Тевес е вицепрезидент на Building Europe в Uponor, където е член на Изпълнителния съвет на групата. Преди това той има над 10 години опит в Grohe, изпълнявайки различни лидерски роли. През 2012 г. е назначен за главен маркетинг директор и член на Глобалния управленски екип на Grohe.

Преди да се присъедини към Ideal Standard, Йонас Нилсен е заемал различни ключови роли като: президент „Европа, Африка и Южна Америка“ в автомобилния доставчик IAC Group, президент Европа & Африка в Autoliv AB, главен оперативен директор на Franke Kitchen Systems Group, различни оперативни и регионални роли във Visteon Corporation и Lear Corporation.

Греъм Олдройд (Graham Oldroyd), председател на Съвета на Ideal Standard коментира: "От името на Борда, искам да поздравя Ян Питер Тевес и Йонас Нилсен за техните бъдещи нови роли. Поотделно, всеки един от тях вече е завършен лидер с успешен опит. Заедно те носят богат опит за развитието на Ideal Standard".

Ideal Standard International е един от водещите производители в света на висококачествени продукти за баня за частни и обществени сгради. Централата на компанията е в Брюксел, Белгия. В Ideal Standard International работят близо 9500 души, има 17 производствени предприятия и с пазарно присъствие в над 60 държави в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки последни технологии в производството и сътрудничеството със световни дизайнери, компанията се фокусира върху разработването на иновативни решения за баня в множество продуктови категории като керамични продукти, смесители и душ-системи, вани, мебели и аксесоари. Продуктите на Ideal Standard се продават под силни международни и местни брандове като: Ideal Standard, Armitage Shanks (UK), Sottini (UK), Porcher (France), Ceramica Dolomite (Italy) и Vidima (Eastern Europe).

Започва кандидатстването за стипендиите на сдружение "Севлиево 21 век"
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - успешен старт и перспективи за 2021
Бизнес
"Силата да помагаш" донесе в Севлиево титлата "Инвеститор в обществото"
Бизнес
В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха поредните стажанти
Бизнес
Йонас Нилсен и Ян Питер Тевес ще ръководят съвместно "Идеал Стандарт Интернешънъл"
Бизнес
Нови инвестиции за 6 млн. лв. в завода за арматура в Севлиево
Бизнес
Идеал Стандарт вдъхновява с премиерата на уникални събития
Бизнес
Фирмите подават заявления за трета фаза от подкрепата с оборотен капитал
Бизнес
До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за започване на собствен бизнес
Бизнес
Михаил Йонков и Ренета Николова са новите президенти на Ротари и Интеракт
Бизнес
Различни с новия копринено черен цвят на Идеал Стандарт
Бизнес
20 студенти започнаха летен стаж в „Идеал Стандарт – Видима“
Бизнес
Билковите води и продукти на InaEssentials вече се предлагат в Севлиево
Бизнес
Together World Tour - Ideal Standard предприема околосветско пътуване
Бизнес
Утре в Берлин - втората спирка на Together World Tour
Бизнес
Работна група изготвя списък на свързани със санкционираните от САЩ
Бизнес