Търсене

Забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители в „Седмица на гората“

Забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители в „Седмица на гората“

Снимка: Valentin от Pixabay

Много забавления и образователни игри очакват най-малките природолюбители през тазгодишното издание на „Седмица на гората“. За всичко това ще се погрижат горските педагози от стопанствата в обхвата на Северноцентрално държавно предприятие.

Ежегодно лесовъдите в България отбелязват своя професионален празник през първата цяла седмица на месец април с много еко инициативи, мероприятия по залесяване и почистване на замърсени горски участъци. Тази година в празничната програма на СЦДП акцентът е заложен върху приобщаването на подрастващите към проблемите по опазване на природата чрез методите на горската педагогика.

Планирани са мероприятия с деца и ученици в различни градове в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград, попадащи в обхвата на предприятието. Много творчество, игри и беседи, вдъхновени от необятните естествени процеси в природата обещават горските педагози от Северноцентралното предприятие.

При добри метеорологични условия горските занимания започват на 3 април във Велико Търново. В 11 ч. е официалното откриване на Седмица на гората, в парк „Марно поле".

Заниманията продължават на следващия ден, 4 април, в Севлиево, в детски комплекс "Йовко Йовков" от 10:00 ч., и завършват на 9 април от 12 ч. в Габрово, на поляната в живописната местност „Градище“.

Какво да очакват децата? - знания за растенията и животните, изграждащи горската екосистема; yе научат как те взаимодействат помежду си и със средата на живот, как хората им влияят и още много интересни и полезни факти.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!