Търсене

Започна стажантската програма в "Идеал Стандарт-Видима", 26 са стажантите тази година

Започна стажантската програма в

Стажантска програма 2022 започна с обща снимка, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

За поредна година „Идеал Стандарт – Видима“ отвори вратите си за 26 младежи за летен стаж в компанията. Те бяха посрещнати от Светла Георгиева, ръководител на програмата, която ги приветства с добре дошли и припомни, че летният стаж преминава под мотото „С талант амбиция и желание - успехът е на едно лято разстояние“.

„Тази година имаме силен интерес от млади хора от техническите университети в страната. Най-много стажанти (осем), ще има в най-бързоразвиващата се структура в нашата организация - Центъра за споделени услуги. Първите, които започнаха своя стаж, са трима студенти в екипа на Централен маркетинг“, обясни Георгиева.

Добре дошли! Нашата стажантска програма е изключително силна и е традиция от много години. Тя е своеобразен трамплин за професионална реализация - около 20% от стажантите остават на работа при нас в различни професионални направления“, с тези думи се обърна към младите хора Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа по време на откриването на стажантската програма. Тя провокира младежите да споделят защо искат да се потопят в работната атмосфера на „Идеал Стандарт – Видима“. Последваха много и различни отговори – „да придобия опит“, „да изкарам пари през лятото“, „да приложа знанията, които сме получили от университета“, „да се запозная с нови хора“, „да науча нови неща“.

В допълнение на чутото от младежите Милена Богданова ги насърчи: „Най-ценното на този стаж е възможността да трупате опит в реална работна среда. Така ще може всеки един от вас да разбере дали се чувства щастлив, удовлетворен, приложил това, което знае и може. Защото само когато работите това, което ви харесва, работата ще е песен, няма да ви тежи и няма да пестите усилия да преодолявате трудности, да научавате повече, да работите повече. Когато човек полага повече усилия, е по-успешен. Прекият му ръководител го припознава като човек с потенциал за развитие. Можете тази година да пробвате работа в един отдел, следващата година в друг, за да изберете попрището, в което ще се чувствате удовлетворени.“

Богданова пожела успех на младежите и ги посъветва: „Питайте много, работете много, опитът и знанията, които ще придобиете ще са за вас и само за вас. Когато човек е успешен, няма бариери. Съществуват само тези, които сам си поставя.“

Много се радвам да видя толкова млади и весели хора“, бяха първите думи към младежите на Айлин Чаушева, директор на Центъра за споделени услуги. Тя поздрави студентите и сподели, че също като тях е започнала като стажант, а днес вече ръководи Центъра.

Имате уникалния шанс да работите със световноутвърдени стандарти и програми. Градете си бъдещето още сега, то е във вашите ръце. Освен да питате и да се учите, предлагайте идеи. Ние сме компания, която е отворена към новото – младите хора, които работят при нас носят новата енергия. Успех! Напред и нагоре!“, мотивира младежите Айлин Чаушева.

По време на лятната стажантска програма студентите ще работят в различни отдели като: Център за споделени услуги, Дистрибуционен център, „Митническо обслужване“, Маркетинг, „Поддръжка“, „Механичен“, „Енергетичен“, „Управление на проекти“, Човешки ресурси.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!