Търсене

Завърши първият випуск дуално обучение с подкрепата на „Идеал Стандарт - Видима“

Завърши първият випуск дуално обучение с подкрепата на „Идеал Стандарт - Видима“

Завършващите дуалано обучение по специалност "Машини и системи с ЦПУ" с менторите Светла Георгиева и Хасан Хасанов (вляво) и директор "Човешки ресурси - Източна Европа" Милена Богданова, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

„Пожелавам Ви да не спирате да искате да знаете и да можете повече и повече, защото светът се развива и защото нашата компания и нашата държава имат нужда от умни, знаещи и можещи хора. Хора, които искат да постигат резултати и да правят своя живот и живота в България все по-добър.“ С тези думи се обърна Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа към първия випуск дуална форма от специалността „Машини и системи с ЦПУ“ на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево. Абитуриентите получиха сертификат за завършено практическо обучение в завода за санитарна арматура и подарък.

Изображение - 10820Бившите вече ученици изненадаха домакините от компанията с цвете, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

Дуалната система на обучение в Севлиево е въведена с подкрепата на „Идеал Стандарт – Видима“ като форма на запознаване и навлизане на младите хора в професията. По този начин връзката бизнес - образование се реализира чрез практическо обучение. През изминалите пет години младите хора придобиваха практически опит в завода за санитарна арматура, ръководени от своите ментори д-р инж. Хасан Хасанов и инж. Светлана Георгиева.

В края на своето обучение абитуриентите споделиха, че са се оправдани очакванията им да трупат опит, да работят с професионалисти, да учат и да открият посоката си на бъдещо развитие.

Изображение - 10819Завършващите получиха сертификат за завършено практическо обучение в завода за санитарна арматура, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"  

През есента на 2021 г. шейсет комплекта специализирани учебници по „Програмиране на металорежещи машини с ЦПУ“ и „Настройване на металорежещи машини с ЦПУ“ бяха дарени от „Идеал Стандарт – Видима“ на учениците от специалност „Машини и системи с ЦПУ“, дуална форма, в Професионалната гимназия по механоелектротехника ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево. Дарението бе на стойност 3300 лв.

"Идеал Стандарт - Видима" имаше водеща роля при разработването на методология на националната изпитна програма за специалност „Машини и системи с ЦПУ“, утвърдена от Министерството на образованието и науката и приложена за всички професионални гимназии в страната на зрелостните изпити с тази специалност. Автори на програмата са инж. Светлана Георгиева и д-р инж. Хасан Хасанов от компанията, съвместно с преподавателите от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ инж. Николай Колев, инж. Дарина Христова и инж. Здравка Монева.

Изображение - 10818Абитуриентите на първия випуск дуално обучение, реализиран с подкрепата на "Идеал Стандарт-Видима"  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!