Търсене

Заведенията в габровско продължават да работят с ограничения

Заведенията в габровско продължават да работят с ограничения

Снимка на grafmex от Pixaba

От утре на територията на област Габрово учениците от 5 до 11 клас минават изцяло на онлайн обучение. Те ще учат пред компютрите до 3 април т.г., гласи заповед на директора на габровската Регионална здравна инспекция д-р  Николай Пенчоков.

Паралелно със затварянето на училищата за големите ученици, ресторантите и кафенетата остават в работен режим, при спазване на досегашните мерки - режим на почистване и дезинфекция, редовно проветряване в местата, предназначени за обществено ползване и работа и физическа дистанция между клиентите най-малко от 1,5 м.

На местата, в които се предоставят услуги на гражданите, да не се допускат повече от един човек на 3 кв. м, да се следи стриктно да няма граждани без защитна маска за лице, покриваща носа и устата, както и да няма струпване на хора, както вътре в обектите, така и отвън, се казва в заповедта на шефа на РЗИ.

От 17 март т.г. се забраняват посещенията на външни лица в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни на територията на област Габрово. 

Събиранията от частен характер да стават с не повече от петнайсет души присъстващи, без значение дали става дума за събирания на открито или закрито. 

Мерките са съгласувани с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.