Търсене

АПИ е склонна на трета лента за завиване в района на с. Враниловци, но първо ще се преброяват автомобилите

Севлиево онлайн
АПИ е склонна на трета лента за завиване в района на с. Враниловци, но първо ще се преброяват автомобилите

Преброяването на автомобилите ще установи дали става въпрос за засилен трафик в района, снимка: Областна администрация Габрово

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) има волята за стартиране на процедура за проектиране и изграждане на трета лента за ляво завиване на главен път II – 44 Габрово - Севлиево в района на с. Враниловци, информират от пресцентъра на областната администрация в Габрово. 

За да се случи това обаче ще се извърши преброяване на автомобилното движение по главното и второстепенното направление във всички посоки. Целта е да се докаже интензивен трафик, което ще означава, че изграждането на трета лента е действително необходимо. 

Община Габрово се ангажира с този процес като преброяването се извършва на три пункта, а данните от него се вписват във формуляр за преброяване на движението по пътищата, съгласно Закона за движение по пътищата и разработен от АПИ. В комисиите за преброяване ще се присъединяват и представители на Областната администрация.

Усилията на всички са насочени към адекватно и устойчиво решаване на проблема. До момента това разбиране заявяват всички институции, уточняват от областната управа.

Очакваният протокол с обобщение на данните от преброяването от Община Габрово ще е ключовият момент, който ще определи как ще продължи процеса.

Трета лента за ляв завой искат институциите край с. Враниловци - тук

Само за първите три месеца от годината в този район са настъпили четири инцидента със сериозни материални щети като основната причина е неспазването на въведените ограничения. Това стана причина институциите да поискат дългосрочни мерки, които да засилят безопасността на движение в участъка от главен път Севлиево - Габрово. Към исканията на институциите, представители на които отидоха на място в началото на април, се присъединиха кметския наместник на с. Враниловци и местните жители, а областният управител Ралица Манолова обяви, че ще се срещне лично с ръководството на АПИ за обсъждане на ситуацията. След като срещата се състоя стана ясно, че АПИ не загърба идеята за трета лента, но поиска яснота за какъв трафик действително става дума. 

Одит за пътна безопасност иска зам.-областният управител Ивелин Стоянов - тук

Участъкът край с. Враниловци е част от пътя Севлиево-Габрово. В пътните карти е обозначен като републиканският път II-44. Рехабилитиран е със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е въведен в експлоатация на 18 април 2019 г. Експлоатационното му състояние е много добро, техническите параметри и елементи на пътя отговарят на действащите законови и нормативни документи. Въпреки това проблемът е очевиден, а опасностите потенциални, смятат и водачи, които пътуват по маршрута. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.