Търсене

Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"

Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на ул

Отляво надясно: Галин Ганчев, Светла Георгиева, Боян Ботев, Владимир Тодоров

от Емилия Димитрова

"Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата" - това отговори Боян Ботев от групата "Граждани за Севлиево" в Общинския съвет на въпрос от "Севлиево онлайн" как ще работят до края на мандата, след като е ясно, че предложенията им няма да получават подкрепа в пленарна зала.

На пресконференция днес четиримата съветници от групата заявиха, че са

готови на всякакви законни действия,

за да защитят интересите на севлиевските граждани, като подчертаха, че става дума за всички граждани, а не за онези, които са ги подкрепили на изборите. Повод за пресконференцията бе изборът на председатели на постоянни комисии, при който "Граждани за Севлиево" не получиха нито едно място. 

Изображение - 3046

"Пасиансът бе предварително нареден.

Вота на повече от 2450 граждани не бе уважен. Узаконена бе една несправедливост", коментира Светла Георгиева, която е председател на групата в Общинския съвет. 

"Това беше един фарс, едно разбирателство между ГЕРБ, ДПС, Воля и Недко Георгиев. Те казаха на 2450 души, че мнението им няма никакво значение. Чувстваме се обидени. Затова ще присъстваме на заседанията на всички постоянни комисии, тъй като имаме това право, ще правим предложения и ще следим как се работи", каза Боян Ботев. 

"Театърът бе добре режисиран, но каквото и да се случи, нещата няма да останат така", допълни Галин Ганчев. 

Ботев още веднъж заяви, че е

против Али Алиев да поеме "Земеделие и гори"

и показа договор между Община Севлиево и фирма, регистрирана на адреса, на който според него Алиев живее, с телефон за връзка телефона на Алиев, но представлявана от трето лице. Въпросната фирма е спечелила търг за дърводобив, обявен от Община Севлиево, за малко над 2 хил. куб. през август тази година. "Не е незаконно, но не е морално", категоричен е Ботев. "Хора, които не са обували маратонки от ученическите си години ще се занимават със спорт в ресорната комисия, а Светла Георгиева, която има доказан опит в работата с младите хора, не бе избрана за председател на комисията, която покрива и младежките дейности. В Община Севлиево знает, че когато е трябвало съм помагал по отношение на сигурността и охраната, и на полицията съм помагал, но явно не ставам за председател на комисията на сигурност и обществен ред, защото не съм добър фотограф", каза още Ботев. 

Според Светла Георгиева отхвърлянето на съветниците от тяхната група от ръководните места в постоянните комиси е "защото ние категорично декларирахме, а и демонстрирахме с поведението си, че не участваме и няма да участваме в задкулисни договорки, интриги и схеми на гърба на гражданите". 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.