Търсене

Данаил Лалев отличи фотографите, намерили място във финалната селекция на "Фото Академика 2023"

Севлиево онлайн
Данаил Лалев отличи фотографите, намерили място във финалната селекция на

Фотография на Стойо Цонев заслужи почетна лента в категория „Аерофотография”, снимка: Божидар Генков

Фотографи, членове на фотоклуб „Севлиево”, бяха отличени в тазгодишния преглед на българската фотография "Фото Академика 2023". Бронзов медал в категория „Артистична” бе присъден за кадъра „Докосване” на Валя Андонова. Почетна лента в категория „Аерофотография” заслужи снимката „Покриви” на Стойо Стоев. Достойно място във финалната селекция заеха фотографиите на Дарина Петкова и Петя Пастухова.

Изображение - 12456Бронзов медал в категория „Артистична” бе присъден на Валя Андонова, снимка: Божидар Генкоов  

Отличието на фотографите от севлиевския фото клуб бе част от гостуването на "Фото Академика" в Севлиево, а според фотографите, чиито кадри намериха място върв финалната селекция, Севлиево освен в сърцето на България е и място, където творят едни от най-добрите любители фотографи в страната. 

Председателят на читалище „Развитие-1870” Данаил Лалев удостои фотографите с отличия от "Фото Академика" със сертификати за утвърждаване имиджа на фотоклуб „Севлиево”. 

Изображение - 12457Петя Пастухова намери място във финалната селекция, снимка: Божидар Генков  

Поредицата изложби на „Фото Академика” в Севлиево и партньорството в организацията на фотографски събития е резултат от съвместната работа с Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева”. Неговото начало се корени в друг успех - преди година Божидар Генков стана носител на златен медал в категория „Репортажна фотография” от „Фото Академика 2022”, а точно преди една година "Фото Академика" гостува за първи път в Севлиево. 

„Фото Академика 2023” представя 84 най-добри кадъра на 38 автора: 39 снимки в „Артистична фотография”; 34 – в „Репортажна фотография”, 13 – в „Аерофотография”. Селекцията е дело на петчленното жури в състав: ф.х. Явор Попов, ф.х. Нaдежда Чипева, Нaдежда Павлова, Величка Тодорова и Валери Христов. Избраните са от постъпилите в трите раздела на „Фото Академика 2023” 444 фотографии от 65 автора.

Конкурсът „Фото Академика 2023” е част от официалната програма на Четиринайстия „Европейски месец на фотографията”. Изложбата може да бъде разгледана в залите на читалище „Развитие-1870” до 14 август т.г.

Може да прочетете още:

„Фото Академика 2022” гостува за първи път в Севлиево

Божидар Генков: Прави това, което правиш, с любов, всичко останало е естествено продължение

Читалище „Развитие” прие в сърцето си „Фото Академика 2022” и скрепи с декрет новото приятелство

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!