Търсене

Даниела Христова е новият президент на Ротари клуб Севлиево, Стефани Христова поема Интеракт клуб

Започна новата ротарианска година
Емилия Димитрова
Даниела Христова е новият президент на Ротари клуб Севлиево, Стефани Христова поема Интеракт клуб

Огърлиците на управлението преминаха в новите президенти, снимка: Минчо Тодоров

Даниела Христова е новият президент на Ротари клуб Севлиево. В понеделник вечерта на церемонията по ротация (смяна на постовете, б.ред.) тя пое ръководството на клуба от Михаил Йонков, който беше президент в последната ротарианска година. 

В младежкото формирование на Ротари Стефани Христова поема Интеракт клуб от Ренета Николова. 

Изображение - 11017Отляво надясно: Ренета Николова, Стефани Христова, Даниела Христова, Михаил Йонков, снимка: Минчо Тодоров  

Само преди два месеца Ротари клуб Севлиево отбеляза 20 години от създаването си. Възраст по-скоро младежка, което обаче по никакъв начин не се отразява на зрелостта, с която ротарианци се ангажират в благородни каузи и ги превръщат в постижение.

Не към миналите, а към идващите години гледат в Ротари клуб Севлиево - тук

През тази година заедно с младите от Интеракт клуб Ротари направи дарение на севлиевския Център за спешна медицинска помощ. Средствата бяха събрани на благотворителен базар за продажба на мартеници, изработени от Ротари, Интеракт и приятели. С благородната инициатива бяха увлечени и деца от детските градини, които активно помагаха за реализирането на идеята. 

Изображение - 11015Михаил Йонков с пожелания за успех на новия президент, снимка: Минчо Тодоров  

По идея и с активното участие на Ротари клуб в двора на Детски комплекс в Севлиево бе оборудвана площадка по безопасност на движението, която създава реална пътна обстановка и среда - с пешеходни пътеки, светещи светофари, кръстовища и алеи, по които децата се учат как да се държат безопасно на пътя. 

Площадка, която пресъздава реална пътна обстановка, е подарък от ротарианците за севлиевските деца - тук

За Коледа младите от Интеракт клуб за поредна година организираха благотворителна кампания за осигуряване на хранителни продукти на семейства и хора в затруднено материално положение, а когато пролетта дойде се хванаха да изчистят града и околностите.

През май Ротари клуб Севлиево бе удостоен със званието "Клуб на годината" по време на XV-та юбилейна конференция на Дистрикт 2482, която се проведе в Стара Загора.

Изображение - 11014Интеракт клуб Севлиево, снимка: Минчо Тодоров  

Всичко това напълно съответства на мотото на ротарианците "Служим, за да променяме животи". 

Едно от първите предизвикателства пред новия президент на клуба Даниела Христова е да доведе до финал проекта за изграждане на класна стая на открито в Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" в Севлиево. Идеята за зелената класна стая е на учениците от гимназията. Мястото и вида й са определени, а желанието на Даниела Христова е младите хора да я получат за началото на новата учебна година. 

С нови президенти, но със същия хъс за служат на обществото влизат в новата ротарианска година от Ротари клуб Севлиево и Интеракт клуб. На добър час на новите президенти, вдъхновение, за да служат на всички, които членуват в двете организации.

Изображение - 11020В началото на новата ротарианска година, снимка: Минчо Тодоров  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!